ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Ενταση στα Προπύλαια

13:30 - 07 Δεκ 2009 | Πολιτική
Επεισόδια λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς ομάδα νεαρών ρίχνει πέτρες σε αστυνομικούς, ενώ ομάδες των ΜΑΤ απαντούν με ρίψη χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Νωρίτερα μαθητές επιτέθηκαν με πέτρες και νεράτζια στο ΑΤ Πατησίων, στην οδό Αγ.Λαύρας, και σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές. Υπό κατάληψη παραμένει η Πρυτανεία. Ολα αυτά στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ πραγματοποιούνται απ'το πρωί μαθητικές συγκεντρώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ανά τη χώρα.
Κλειστές είναι η Πανεπιστημίου, η Αμαλίας, η Βασ.Σοφίας (από Χίλτον έως Σύνταγμα) και η Πατησίων στο ύψος της Ιουλιανού, λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Η πορεία που πραγματοποιείται έχει κατεύθυνση τη Βουλή. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Τρίωρη στάση εργασίας (έως 15:00) έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

Σημειώνεται πως συνολικά 540 προσαγωγές, εκ των οποίων περίπου 120 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, πραγματοποίησε η αστυνομία σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο. Μόνο στην Αθήνα διενεργήθηκαν 277 προσαγωγές.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.