ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Κύπρο για συζητήσεις ο Ευ. Βενιζέλος

14:38 - 08 Δεκ 2009 | Πολιτική
Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, συνοδευόμενος από διακομματική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Μ.Κυπριανού μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων. Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με τις αποφάσεις της ΕΕ για την Τουρκία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ.Χριστόφια, θα συναντηθεί με αρχηγούς των κομμάτων, θα επισκεφθεί στρατιωτικές μονάδες της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ και θα συμμετάσχει στην κυπριακή Βουλή σε κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Αμυνας των δύο χωρών.

Στόχος της επίσκεψης είναι η βελτίωση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου που αφορά τον κοινό επιτελικό σχεδιασμό, την εκπαίδευση, τους εξοπλισμούς, τις ασκήσεις και τη συμμετοχή σε όλες τις πτυχές της ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται στις συνθήκες εγγυήσεως του 1960 τις οποίες χαρακτηρίζει «αναχρονιστικές» και αναφέρει ότι η επίλυση του Κυπριακού δεν πρέπει να αναζητείται στο Λονδίνο, την Αθήνα, την Αγκυρα ή την Ουάσιγκτον, αλλά στη Λευκωσία.

Η λύση τόνισε ότι πρέπει να ξεκινά από την αναγνώριση της Κύπρου και από το γεγονός ότι αυτή είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και άρα ισότιμος εταίρος της ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.