ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Εσωκομματικές αναταράξεις λόγω Ντόρας- Οι νέοι τομεάρχες

10:44 - 14 Δεκ 2009 | Πολιτική
Αναβίωσαν οι αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία σχεδόν δεκαπέντε ημέρες μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Η Ντόρα Μπακογιάννη αρνήθηκε πρόταση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει επικεφαλής των τομέων Παιδείας και Πολιτισμού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της το μεσημέρι της Κυριακής στις 12.30 μμ. Η κ. Μπακογιάννη φέρεται να απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς να αναλάβει κάτι και πως υπάρχουν άλλοι νεότεροι βουλευτές που μπορούν να προσφέρουν.

Συνεργάτες της εξέφρασαν δυσαρέσκεια, δηλώνοντας -ανώνυμα- ότι η σύνθεση δεν μπορεί να επιτευχθεί με τέτοιες προτάσεις και προσεγγίσεις.

Από την πλευρά του προέδρου, συνεργάτες του είπαν ότι ο κ. Σαμαράς της πρότεινε ένα διευρυμένο τομέα, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ήταν υπουργός Πολιτισμού επί κυβέρνησης Καραμανλή.

Η αφορμή για την πρώτη κρίση στις σχέσεις τους δόθηκε πριν από μια εβδομάδα με τη διαρροή διαβαθμισμένου εγγράφου για τις συνομιλίες που είχε ως υπουργός Εξωτερικών με τον ομόλογό της των Σκοπίων Αντόνιο Μιλοσόσκι. Η Ρηγίλλης είχε κρατήσει σαφείς αποστάσεις μέσω ανακοίνωσής της. Η κ. Μπακογιάννη, επικαλούμενη ασθένεια, δεν συμμετείχε στην αποστολή της ΝΔ στη Βόννη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, θεωρείται δεδομένο ότι θα επιμείνει, στο συνέδριο, στην άποψη που διατύπωσε προεκλογικά για τη θεσμοθέτηση τάσεων στο εσωτερικό του κόμματος με δεδομένη αναλογικότητα και στα όργανα. Και θα επιδιώξει η δυναμική των εκλογών να «εκφραστεί» στους συνέδρους και την Κεντρική Επιτροπή που θα προκύψει. 

Ανακοινώθηκαν επτά τομεάρχες

Το απόγευμα της Κυριακής ανακοινώθηκαν τα ονόματα των στελεχών που αναλαμβάνουν καθήκοντα επτά τομέων, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ:

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών στο Δημήτρη Αβραμόπουλο,

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης ’μυνας στον Κώστα Τασούλα,

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο Γιάννη Βρούτση (Βουλευτή Κυκλάδων),

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στον Κωστή Χατζηδάκη,

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης στο Χρήστο Ζώη και ο

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη στον Νίκο Δένδια.

Τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας αναλαμβάνει προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Ως αναπληρωτές του στον Τομέα ορίστηκαν οι βουλευτές Χρήστος Σταϊκούρας (Οικονομική Πολιτική) και Θόδωρος Καράογλου (Φορολογία).

Η ανακοίνωση των υπευθύνων των υπολοίπων Τομέων Πολιτικής Ευθύνης θα γίνει τις επόμενες ημέρες

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.