ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ. Χρυσοχοϊδης: 'Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν το ρόλο του τιμητή των ελευθεριών'

11:00 - 14 Δεκ 2009 | Πολιτική
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και δεν θα χαρίσει σε κανέναν τον ρόλο του τιμητή των ατομικών ελευθεριών. Είμαστε εδώ να εγγυηθούμε και τις ελευθερίες, και την ασφάλεια. Αυτό σημαίνει αποτελεσματικό κράτος δικαίου», δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για τις προληπτικές προσαγωγές, που έγιναν το Σαββατοκύριακο των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης λέει ότι «όσοι προσήχθησαν άδικα, είμαστε εδώ για να επανορθώσουμε». «Οι καταγγελίες που έγιναν κατά της αστυνομίας θα εξεταστούν και θα αποδοθεί πλήρης δικαιοσύνη όπου αποδειχθεί ότι υπάρχουν ευθύνες», προσθέτει, τονίζοντας παράλληλα ότι «χωρίς να γίνει καμία παράνομη ενέργεια, η χώρα έδειξε μια καλή εικόνα, όχι εικόνες βίας και καταστροφής».

Ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι «κάθε διαδικασία ήταν εντός της νομιμότητας, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές».

Επίσης, αναφέρει ότι θα καταργηθούν τα χημικά, οι αστυνομικοί θα φέρουν διακριτικά και θα σχεδιαστούν νέοι τρόποι προστασίας της ασφάλειας του πολίτη. «Στο πλαίσιο αυτό θα τα ξαναδούμε όλα από την αρχή: τις κλούβες, τα ΜΑΤ, κάθε αστυνομική επιχειρησιακή τακτική», δηλώνει ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.