ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρόμετρο: Ανεργία και οικονομική δυσπραγία κορυφαία προβλήματα

11:44 - 14 Δεκ 2009 | Πολιτική
H ανεργία, η κατάσταση της οικονομίας και η έλλειψη κοινωνικού κράτους είναι για την πλειοψηφία των πολιτών τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας, σύμφωνα με τα ευρήματα του Βαρόμετρου Δεκεμβρίου της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της "Καθημερινής". Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου που συγκεντρώνει ποσοστό 53% έναντι 28% του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οικονομία συγκεντρώνει 71 απαντήσεις (3 περισσότερες από τον προηγούμενο μήνα) και η ανεργία 43 απαντήσεις (6 λιγότερες από την προηγούμενη μέτρηση). Ακολουθούν η υγεία, η παιδεία, η δημόσια ασφάλεια και η λειτουργία του κράτους. Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, πάντως, σε ποσοστό 56% δηλώνει δυσαρεστημένη από τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τα μεγάλα θέματα, ενώ ακόμη πιο δυσαρεστημένη σε ποσοστό 73% είναι από την αντιπολίτευση.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι πολίτες σε ποσοστό 68% προβλέπουν αρκετές κοινωνικές συγκρούσεις στο επόμενο τρίμηνο, ενώ λίγες απαντά το 25%.

Παραμένει πρώτο το ΠΑΣΟΚ- Μεγάλο προβάδισμα Παπανδρέου

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει πρώτο στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής με ποσοστό 48%. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο σε σχέση με τον Νοέμβριο (51,5%) και αυξημένο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο (43,9 %).

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32% υστερώντας του ΠΑΣΟΚ κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το χαμηλότερο ποσοστό της, τον Οκτώβριο, και μειωμένο κατά μιάμιση μονάδα σε σχέση με το ποσοστό του Σεπτεμβρίου.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου που συγκεντρώνει ποσοστό 53% έναντι 28% του Αντώνη Σαμαρά. Σε υψηλά επίπεδα κινείται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού με 76 θετικές γνώμες, αλλά και του Αντώνη Σαμαρά που ακολουθεί με 70 θετικές γνώμες, 30 περισσότερες από την προηγούμενη μέτρηση του Βαρόμετρου.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 42 θετικές απαντήσεις και 53 αρνητικές. Ακολουθούν η Αλέκα Παπαρήγα και ο Γιώργος Καρατζαφέρης που έχουν περισσότερες αρνητικές από θετικές γνώμες

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.