ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυστύχημα στα Τέμπη - Κλειστή επ' αόριστον η εθνική οδός

09:59 - 18 Δεκ 2009 | Πολιτική
Κλειστή επ' αόριστον παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών, εξαιτίας των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν την Πέμπτη και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Ιταλός επικεφαλής της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το οδικό τμήμα. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτηρίους.


Ο Ιταλός μηχανικός έχασε τη ζωή του, όταν στη διάρκεια αυτοψίας στην περιοχή των κατολισθήσεων, καταπλακώθηκε από βράχους, ύστερα από ξαφνική κατολίσθηση.

Σήμερα, Παρασκευή, θα μεταβεί στην περιοχή κλιμάκιο Ελβετών ειδικών στη σταθεροποίηση πρανών για να καθοριστεί ο τρόπος ταχύτερης αντιμετώπισης του φαινομένου.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών ευρεία σύσκεψη υπό το τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, ενόψει και της αυξημένης κίνησης της εορταστικής περιόδου.

Αποφασίστηκε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια καλύτερης προετοιμασίας του διαθέσιμου οδικού δικτύου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αυξημένης κυκλοφοριακής κίνησης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης, οι πρόνοιες για να παραμείνει το υπάρχον δίκτυο ανοικτό, ασφαλές και εποπτευόμενο, οι τρόποι της πληρέστερης ενημέρωσης πολιτών, επιχειρηματιών, μεταφορέων και εταιρειών οδικής βοήθειας, και η ενίσχυση των μετακινήσεων και μεταφορών αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς, ακόμη και δια θαλάσσης.

Ειδικά για τις ημέρες των γιορτών θα ληφθούν έκτακτα μέτρα: τοπική πρόβλεψη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πύκνωση των σταθμών της Τροχαίας, μεταφορά βαρέων γερανοφόρων στην περιοχή, ετοιμότητα του ΕΚΑΒ, συνδρομή του ΓΕΕΘΑ, κ.ά.

Η εταιρεία παραχώρησης έχει ήδη εκδώσει ενημερωτικό φυλλάδιο και έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία τετραψήφιο αριθμό, ενώ θα συνδράμει και στις βελτιώσεις του δικτύου της Περιφέρειας.

Οι όποιες παρεμβάσεις στον παραλιακό δρόμο από την περιοχή του Αγιόκαμπου θα αποφασιστούν σε αυριανή αυτοψία κλιμακίου του Υπουργείου, ενώ θα υπάρξει βελτίωση και του δρόμου μέσω Γόννων -Τυρνάβου - Ελασσόνας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.