ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπακωνσταντίνου προς ΝΔ: Οδηγήσατε τη χώρα σε ανυποληψία

10:49 - 21 Δεκ 2009 | Πολιτική
Κατά μέτωπο επίθεση στη ΝΔ, για την ανυποληψία στην οποία οδήγησε την Ελλάδα, εξαπατώντας τους διεθνείς εταίρους της για τα δημοσιονομικά στοιχεία, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής. Δίνοντας το στίγμα για τον προϋπολογισμό του 2010, έκανε λόγο για «ανάταξη, αναδιανομή, νοικοκύρεμα», ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να υλοποιηθεί με απόλυτη ακρίβεια. Σε υψηλούς τόνους η κριτική της αντιπολίτευσης.  

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι πρόκειται για τον πιο δύσκολο προϋπολογισμό της μεταπολίτευσης, που καλείται να υλοποιήσει τους πιο φιλόδοξους στόχους, που έχουν τεθεί ποτέ, εν μέσω της πιο δύσκολης περιόδου. Από τη σωστή υλοποίησή του εξαρτώνται πάρα πολλά, υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, και έκανε λόγο για ανάγκη εφαρμογής του με απόλυτη ακρίβεια, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για ξεκίνημα ενός νέου προτύπου ανάπτυξης, καθώς και αφετηρία αποκατάστασης της αξιοπιστίας του κράτους, απέναντι στον πολίτη και στους διεθνείς εταίρους. Ο Γ.Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι οι λέξεις – κλειδιά είναι η ειλικρίνεια και η υπευθυνότητα που η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε συνώνυμα του εμπαιγμού των πολιτών και της εξαπάτησης των εταίρων μας.

«Το έλλειμμα αξιοπιστίας είναι πιο σημαντικό ακόμη και από το δημοσιονομικό έλλειμμα», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε: «Θα βάλουμε τέλος στην ανυποληψία της Ελλάδας, το οφείλουμε στη χώρα, στα παιδιά μας και στο μέλλον τους». Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «εγκατέλειψε το καράβι, λίγο πριν βουλιάξει» και υποσχέθηκε: «Εμείς θα βουλώσουμε τις τρύπες και θα το οδηγήσουμε σε ασφαλές λιμάνι».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τη ΝΔ για παντελή έλλειψη ευθύνης και σημείωσε πως «ακόμη και τώρα δεν ζητούν συγγνώμη από τους πολίτες και εγκαλούν την κυβέρνηση» για τα στοιχεία που παρουσιάζει. Κάλεσε, δε, τη νέα ηγεσία της ΝΔ να απαντήσει εάν αποδέχεται αυτούς τους ισχυρισμούς.

 Αναφερόμενος σε αυτά που ο προϋπολογισμός του 2010 προβλέπει, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως «όλοι πρέπει να συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους», καθώς και ότι «όταν υπάρχουν 500.000 άνεργοι και ακόμη περισσότερες χιλιάδες εργαζομένων που προσπαθούν να ζήσουμε με μικρούς μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορούν να πάρουν αυξήσεις εκείνοι που παίρνουν 4.000 ευρώ στο Δημόσιο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.