ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τ, Μπιρμπίλη: Αρχές 2010 τα σ/ν για Πράσινο Ταμείο και ΑΠΕ

10:56 - 21 Δεκ 2009 | Πολιτική
Την φιλοδοξία της να καταγραφεί το 2010 ως μια νέα αρχή στη χώρα μας για το περιβάλλον, την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή, μέσα από μια σειρά κυβερνητικών πρωτοβουλιών που προωθούνται, εξέφρασε στη Βουλή η αρμόδια υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, επισημαίνοντας ότι θα επιθυμούσε να διατεθούν σημαντικά περισσότεροι πόροι.
Όπως προανήγγειλε στην ομιλία της επί του Προϋπολογισμού, η αρχή αυτή θα σηματοδοτηθεί με τις σημαντικές παρεμβάσεις που σύντομα θα παρουσιασθούν στο Κοινοβούλιο με την ίδρυση του πράσινου ταμείου, το χωροταξικό για τον τουρισμό, τις αλλαγές στο χωροταξικό των ΑΠΕ, το ειδικό χωροταξικό για την προστασία του παράκτιου χώρου και των νησιών και την ολοκλήρωση εκείνου για τις υδατοκαλλιέργειες, την αυστηρή προστασία ευαίσθητων περιοχών όπως του Υμηττού, την αλλαγή στον τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών και την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, το νέο Ρυθμιστικό, τις αναπλάσεις στις πόλεις και στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.

Ακόμη είπε ότι  η αρχή αυτή θα σηματοδοτηθεί μέσα από τον σχεδιασμό της μακροχρόνιας ενεργειακής στρατηγικής της χώρας που ξεκινάει με τις αρχές του νέου έτους και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο.

Εξειδικεύοντας, η κ. Μπιρμπίλη ανακοίνωσε ότι στα τέλη Ιανουαρίου θα παρουσιασθεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση του «Πράσινου Ταμείου», θα έχουμε το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των ΑΠΕ, για την ανακύκλωση που είναι ήδη έτοιμο, τον κανονισμό για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτηρίων αλλά και για το Σώμα Ενεργειακών Επιθεωρητών, νομοθετήματα τα οποία θα δοθούν στη διαβούλευση στις αρχές του νέου χρόνου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.