ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα αντιεγκληματική πολιτική ανήγγειλε ο Μ.Χρυσοχοΐδης

19:08 - 21 Δεκ 2009 | Πολιτική
Tο σχέδιο της νέας αντιεγκληματικής πολιτικής ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Το σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία κεντρικής υπηρεσίας αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, μέσω της οποίας θα αντιμετωπίζεται όλο το φάσμα του εγκλήματος. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνέντευξη Τύπου, συνέδεσε την τρομοκρατία με το οργανωμένο ποινικό έγκλημα και εξήγησε ότι η κεντρική υπηρεσία αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος θα έχει επιμέρους τμήματα, για τομείς εγκλημάτων όπως οι απάτες, το ηλεκτρονικό έγκλημα, τα ναρκωτικά, μαφιόζικες δράσεις, αντιγραφή εμπορευμάτων, τρομοκρατία, κ.λπ.
Δήλωσε επίσης ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, λειτουργεί «επαναστατικό ταμείο», στο οποίο συγκεντρώνονται χρήματα από ληστείες και απαγωγές και τα χρήματα χρησιμοποιούνται από την τρομοκρατία για την αγορά όπλων, ρουκετών, κ.λπ. «Σύντομα» είπε «θα υπάρξουν απαντήσεις για τα θέματα αυτά από την Αστυνομία και οι απαντήσεις θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη».

Επίσης, αποκάλυψε ότι θα στείλει επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των χρηστών ναρκωτικών και το πρόβλημα του ΟΚΑΝΑ. «Να σταματήσει η διακίνηση εγκλήματος μέσα από τις φυλακές. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αναφερόμενος στον τομέα του αθλητισμού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι η Αστυνομία θα συνεργαστεί με την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της βίας στο χώρο αυτό και πρόσθεσε ότι είχε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο για την αντιμετώπιση του εγκλήματος των παράνομων στοιχημάτων.

«Σύντομα θα έρθουν ειδικοί από την UEFA, για να εκπαιδεύσουν Έλληνες αστυνομικούς στην αντιμετώπιση αυτού του εγκλήματος» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σημαντική αύξηση της εγκληματικότητας

Ανησυχητικά μεγάλη αύξηση παρουσιάζει η εγκληματικότητα, ενώ σε ορισμένους τομείς μάλιστα προσεγγίζει και ξεπερνά το 50%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός, αυξήθηκαν κατά 62% τα εγκλήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, κατά 60% οι εκβιασμοί, κατά 50% οι ληστείες σούπερ μάρκετ και κατά 43% οι ληστείες τραπεζών.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:20 - 21 Δεκ 2009
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.