ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξεταστική επιτροπή για την εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote ζητά το ΠΑΣΟΚ

17:02 - 22 Δεκ 2009 | Πολιτική
Σύσταση και νέας – πέμπτης - εξεταστικής επιτροπής για την εξαγορά της εταιρείας «Γερμανός» από την εταιρεία Cosmote, ζητά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, στο σχετικό αίτημα που κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο το ΠΑΣΟΚ ζητά να διερευνηθεί στο σύνολό της η υπόθεση και να καταλογιστούν πολιτικές ευθύνες.

«Από την όλη μεθόδευση της εξαγοράς της εταιρίας Γερμανός, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, προκύπτουν προφανείς ευθύνες και ενδεχόμενα ποινικές ευθύνες, όμως ανεξάρτητα από την πορεία των δικαστικών ερευνών πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση και να καταλογιστούν οι πολιτικές ευθύνες σε όσους ενέχονται,» τονίζεται στο αίτημα των βουλευτών.

Αναλυτικότερα στην πρόταση γίνεται λόγος για:

«α. Προνομιακές πληροφορίες για την εξαγορά της εταιρείας ‘Γερμανός’, που επέτρεπαν τη συναγωγή συμπερασμάτων και εκτιμήσεων σχετικά με επιπτώσεις στην τιμή των μετοχών των εταιρειών ‘Γερμανός’, ΟΤΕ και Cosmote.

» β. Ενημέρωση (και άρα γνώση) της τότε ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, τον Ιανουάριο του 2006, από τον τότε πρόεδρο του ΔΣ του ΟΤΕ και της Cosmote.

» γ. Τεχνητή διαμόρφωση της τιμής της μετοχής της εταιρείας ‘Γερμανός’ με σκοπό την κερδοσκοπία.

» δ. Ασυνήθιστο όγκο συναλλαγών μετοχών της εταιρείας ‘Γερμανός’, σε περιόδους κατά τις οποίες η πρόθεση εξαγοράς από την Cosmote δεν είχε ανακοινωθεί.

» ε. Αδικαιολόγητη αύξηση της τιμής της μετοχής της εταιρείας ‘Γερμανός’ από τα τέλη Νοεμβρίου του 2005 έως τον Μάιο του 2006 κατά 39% περίπου και αγορά τελικώς των μετοχών σε αυτήν την υψηλή τιμή που διαμορφώθηκε.

» στ. Απουσία ελέγχων στις ως άνω συναλλαγές από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

» ζ. Παράλειψη της Cosmote να αναπτύξει δικό της δίκτυο καταστημάτων και εξαγορά του δικτύου της εταιρείας ‘Γερμανός’ σε τίμημα πολλαπλάσιο του ευλόγου».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:13 - 22 Δεκ 2009
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.