ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντρα Γκερέκου-Μαρκόπουλου για τα χρέη του ΕΟΤ

14:54 - 23 Δεκ 2009 | Πολιτική
Πολιτική "κόντρα" με αφορμή τα χρέη του ΕΟΤ, ξέσπασε μεταξύ του πρώην υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλου και της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελας Γκερέκου.  
Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τετάρτης, η κ. Γκερέκου αναφέρθηκε στις οφειλές του ΕΟΤ, λέγοντας πως υπάρχουν χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς τρίτους, από οφειλές διαφημιστικής προβολής για το διάστημα 2006-2009. Μόνο για το 2008 υπάρχουν οφειλές 34 εκατ. ευρώ, επισήμανε.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι ο ΕΟΤ χρωστά σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, καθώς και ότι η διαφημιστική προβολή της χώρας σχετιζόταν άμεσα με την προσωπική προβολή της ηγεσίας του υπουργείου.

Στην εκπομπή παρενέβη ο Κ.Μαρκόπουλος, κάνοντας λόγο για "λάσπη".Ο πρώην υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι οι όποιες οφειλές αφορούν το 2009 και ένα τμήμα του 2008, ενώ τα υπόλοιπα είναι υπό αμφισβήτηση.

Δύσκολη χρονιά το 2010 για το τουρισμό

Η κ. Γκερέκου είπε ότι θα έχουμε μια δύσκολη χρονιά για τον Τουρισμό, εν μέσω κρίσης, ωστόσο το υπουργείο θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ανεβάσει την επισκεψιμότητα της χώρας.

Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού εξήγησε ότι όσον αφορά στην διαφημιστική προβολή, η χώρα είναι σε πολύ δύσκολη θέση, λόγω των χρεών, ωστόσο υπογράμμισε ότι ο Τουρισμός αποτελεί ένα βασικό πυλώνα της οικονομίας και η χρονιά αυτή δεν μπορεί να πάει χαμένη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.