ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το τελεύταιο αντίο στο Χρ. Λαμπράκη

16:07 - 23 Δεκ 2009 | Πολιτική
Συντετριμμένος ο δημοσιογραφικός και πολιτικός κόσμος, άνθρωποι του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων αποχαιρέτησαν το μεσημέρι της Τετάρτης το Χρήστο Λαμπράκη, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α' Νεκροταφείου Αθηνών εψάλη στη 1 μ.μ. η εξόδιος ακολουθία και όλοι όσοι τον αγάπησαν, εκτίμησαν το ήθος και την εντιμότητά του, την πίστη του σε αρχές και αξίες ήταν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν.

Στην κηδεία παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πολλοί υπουργοί, βουλευτές, εκδότες και πλήθος δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με την επιθυμία του εκλιπόντος δεν εκφωνήθηκαν επικήδειοι.

Ο «πατριάρχης» του Τύπου και πρύτανης της δημοσιογραφίας έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος, για τον οποίο τόσο πάλεψε επί πολλές δεκαετίες, τον αποχαιρέτησε χθες με εκτενή αφιερώματα που δημοσιεύθηκαν από το σύνολο των καθημερινών εφημερίδων.

Οι αναφορές ήταν πολλές για τον ακάματο εργάτη του Τύπου και του πολιτισμού.

Η είδηση του θανάτου του Χρήστου Λαμπράκη ήταν σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και δεν ήταν λίγες οι επισημάνσεις για το «τέλος εποχής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.