ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διευκρίνιση ΣΕΠΕ για την κατάληψη υπηρεσίας

17:49 - 23 Δεκ 2009 | Πολιτική
Σχετικά με τη χθεσινή δίωρη κατάληψη στο Τμήμα Συντονισμού, Ελέγχου, Αξιολόγησης και Τεκμηρίωσης της Υπηρεσίας Κοινωνικής Επιθεώρησης Ιονίων Νήσων από εργαζομένους στα ξενοδοχεία «ΑΚΤΗ ΜΕΣΣΟΓΓΙ» και «MARE MONTE» καθώς και την επίδοση ψηφίσματος, το Σ.ΕΠ.Ε, σε σχετική ανακοίνωσή του, διευκρινίζει: '' Την 18η Μαΐου 2009 διενεργήθηκε έλεγχος από επιθεωρήτρια του Τμήματος στα βιβλία του ΙΚΑ των εν λόγω επιχειρήσεων και ζητήθηκαν αναλυτικές εξοφλητικές αποδείξεις για το έτος 2008.

Όσον αφορά τη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών του έτους 2009, η αρμόδια υπηρεσία κατέθεσε μήνυση, χωρίς ωστόσο οι μισθωτοί να προσκομίσουν στοιχεία για την υπόθεση.

Αντιθέτως, κοινοποιήθηκε στην υπηρεσία, η υπ’ αρ. 1079/2009 Απόφαση  του Τμήματος Ασφαλιστικών Μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας σύμφωνα με την οποία επήλθε συμφωνία μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων με προσημείωση υποθήκης σε αναφερόμενο ακίνητο της επιχείρησης και καταληκτική ημερομηνία καταβολής των δεδουλευμένων του  έτους 2009 την  31η Δεκεμβρίου 2009.

Επίσης, σημειώνεται ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων μέχρι την 31-12-2009, η υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε. θα προχωρήσει στις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Θεωρούμε άδικη τη στοχοποίηση της υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε όταν οι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν εξαντλήσει όλα τα νομίμως προβλεπόμενα για τη διασφάλιση των εργαζομένων στις εν λόγω επιχειρήσεις.''
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.