ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίωξη για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών για τον ''πιστολέρο με το μαύρο τζιπ''

15:48 - 28 Δεκ 2009 | Πολιτική
Βαρύ το κατηγορητήριο για τον ''πιστολέρο με το μαύρο τζιπ''. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του 31χρονου 'πιστολέρο' δίωξη για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο ίδιος δεν δίνει εξηγήσεις για τις πέντε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 20 και 22 Δεκεμβρίου, και σκόρπισαν τον τρόμο στους δρόμους της Αθήνας. Ταυτόχρονα, πηγές από την αστυνομία κάνουν λόγο για ψυχολογικά προβλήματα του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος σημειωτέον φέρεται να έχει στο ενεργητικό του ακόμα μία επίθεση από το 2008. Ο 31χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη στον τακτικό ανακριτή.  

Η αστυνομία, που είχε στήσει παντού μπλόκα για τον εντοπισμό του, έφθασε στα ίχνη του μετά από τηλεφώνημα ενός πολίτη. Ο δράστης συνελήφθη σε μπλόκο στην Ομόνοια, ενώ οδηγούσε το τζιπ, που τελικά ήταν χρώματος κυπαρισσί, με βρώμικα -και όχι φιμέ- τζάμια. Μέσα στο τζιπ ανιχνεύτηκαν, επίσης, ίχνη πυρίτιδας  από πυροβολισμούς.

Από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, που διενεργήθηκε στο όπλο που βρέθηκε σε αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι του 31χρονου, καθώς και στους δύο κάλυκες των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του, προκύπτει πως ο 31χρονος είναι ο δράστης των επιθέσεων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα στοιχεία σε βάρος του φαίνεται πως είναι αδιάσειστα, ενώ υπάρχει και βίντεο από τα σημεία των επιθέσεων που δεν αφήνει αμφιβολίες για τον δράστη.

Ο «πιστολέρο» έχει τραυματίσει τέσσερα άτομα, σε πέντε επιθέσεις που πραγματοποίησε σε Βοτανικό, Μοσχάτο, Κολωνό και Ανω Λιόσια. Ένας εξ αυτών, ένας 57χρονος, νοσηλεύεται με σοβαρό τραύμα στην σπονδυλική στήλη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία ο 31χρονος είχε πραγματοποιήσει ακόμη μία επίθεση στις 26 Οκτωβρίου 2008, στον Κορυδαλό, πυροβολώντας με το ίδιο όπλο στον αέρα, χωρίς να τραυματίσει κάποιον. Τότε, η σφαίρα είχε καρφωθεί στο ελενίτ μιας κατοικίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:52 - 28 Δεκ 2009
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.