ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ:Λέει όχι στη σύσταση εξεταστικής για Βατοπέδι

10:28 - 29 Δεκ 2009 | Πολιτική
Αρνητική στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπαιδίου δηλώνει η ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως ανασύρει τα γαλάζια σκάνδαλα και ιδίως το Βατοπαίδι με στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.        

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρηγίλλης επικαλείται τη δική της Εξεταστική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από την προηγούμενη Βουλή και κρίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει εκ νέου μια αντίστοιχη κοινοβουλευτική έρευνα.

 

Πάντως, συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά διευκρινίζουν ότι εάν τελικώς συσταθεί νέα επιτροπή παρά την αρνητική ψήφο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ θα συμμετάσχει στη σύνθεσή της. Προσθέτουν δε ότι στην περίπτωση που προκύψουν νεώτερα στοιχεία, η ίδια θα κινηθεί με στόχο την ουσιαστική διερεύνηση και αξιοποίησή τους.

 

Όσον αφορά στις άλλες τέσσερις υποθέσεις, για τις οποίες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών (Χρηματιστήριο, εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote, ομόλογα και Siemens), η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να ταχθεί υπέρ της κοινοβουλευτικής έρευνας.

 

Ωστόσο, η ΝΔ αναμένεται να αντιταχθεί στην παράλληλη λειτουργία των Επιτροπών και θα ζητήσει η Βουλή να ολοκληρώνει τη διερεύνηση κάθε υπόθεσης πριν ανοίξει ένας νέος κύκλος. Κι αυτό γιατί, όπως λένε οι ίδιες κομματικές πηγές, υπάρχει ο κίνδυνος οι περισσότεροι βουλευτές να ασχολούνται τους επόμενους μήνες αποκλειστικά με το έργο των Εξεταστικών Επιτροπών.

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.