ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύριο απολογείται ο ''πιστολέρο''

14:26 - 29 Δεκ 2009 | Πολιτική
Προθεσμία για αύριο, Τετάρτη, ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή ο ''πιστολέρο'' που κατηγορείται ότι πυροβολούσε μέσα από τζιπ ανυποψίαστους πολίτες. Ο συνήγορός του αναμένεται να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Χθες ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του 31χρονου 'πιστολέρο' δίωξη για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο ίδιος δεν έδωσε εξηγήσεις για τις πέντε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 20 και 22 Δεκεμβρίου, και σκόρπισαν τον τρόμο στους δρόμους της Αθήνας. Ταυτόχρονα, πηγές από την αστυνομία κάνουν λόγο για ψυχολογικά προβλήματα του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος σημειωτέον φέρεται να έχει στο ενεργητικό του ακόμα μία επίθεση το 2008.

Ο «πιστολέρο» έχει τραυματίσει τέσσερα άτομα, σε πέντε επιθέσεις που πραγματοποίησε σε Βοτανικό, Μοσχάτο, Κολωνό και Ανω Λιόσια. Ένας εξ αυτών, ένας 57χρονος, νοσηλεύεται με σοβαρό τραύμα στην σπονδυλική στήλη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία ο 31χρονος είχε πραγματοποιήσει ακόμη μία επίθεση στις 26 Οκτωβρίου 2008, στον Κορυδαλό, πυροβολώντας με το ίδιο όπλο στον αέρα, χωρίς να τραυματίσει κάποιον. Τότε, η σφαίρα είχε καρφωθεί στο ελενίτ μιας κατοικίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα στοιχεία σε βάρος του φαίνεται πως είναι αδιάσειστα, ενώ εκτός από τα ενοχοποιητικά αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στο όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου, υπάρχει και βίντεο από τα σημεία των επιθέσεων που δεν αφήνει αμφιβολίες για τον δράστη.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:18 - 29 Δεκ 2009
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.