ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεισόδια με Αρμένιους κληρικούς καταγγέλλει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

15:47 - 30 Δεκ 2009 | Πολιτική
Eπεισόδια ανάμεσα σε ορθόδοξους και Αρμενίους κληρικούς στο ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, με αφορμή το «σάρωμα» του ναού, καταγγέλλει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Σύμφωνα με το Πατριαρχείο, στα επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε κληρικοί και ιερομόναχοι.

Η Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, καθαρίζεται μία φορά το χρόνο, από κοινού με τα άλλα δόγματα, λίγο πριν από την εορτή των Χριστουγέννων. Ο τρόπος του σαρώματος καθορίζεται από το κρατούν προσκυνηματικό καθεστώς, το οποίο έχει παγιωθεί από διμερείς και διεθνείς συνθήκες.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιερολολύμων, την Τρίτη πήγαν ορθόδοξοι μοναχοί στη Βηθλεέμ και άρχισαν μαζί με τους Φραγκισκανούς και τους Αρμενίους το ετήσιο σάρωμα.

Το Πατριαρχείο καταγγέλλει ότι, όταν οι ορθόδοξοι μοναχοί τοποθέτησαν τη σκάλα και άρχισαν να καθαρίζουν, οι Αρμένιοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν απο το παρεκκλήσι, όπως ορίζει η συμφωνία.

Οι ορθόδοξοι μοναχοί ζήτησαν την προστασία της Αστυνομίας που ήταν παρούσα, αλλά οι Αρμένιοι αρνούνταν να αποχωρήσουν, ενώ, σύμφωνα με το Πατριαρχείο, άρχισαν να χτυπούν τους ορθόδοξους διακονητές.

Δυνάμεις της αστυνομίας που κατέφθασαν δημιούργησαν κλοιό μεταξύ ορθοδόξων και Αρμενίων. Τελικά, μετά από ώρα, απομακρύνθηκαν οι Αρμένιοι και έτσι οι ορθόδοξοι συνέχισαν το διακόνημά τους.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων διαμαρτύρεται έντονα για τη συμπεριφορά των Αρμενίων, τους οποίους καταγγέλλει ως δημιουργούς προκλήσεων, προβλημάτων και σύγχυσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.