ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευ.Βενιζέλος: Αδιαπραγμάτευτα τα θέματα αμυντικής πολιτικής

15:02 - 08 Ιαν 2010 | Πολιτική
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με τη χθεσινή συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το κλιμάκιο της Διεύθυνσης ΕCOFIN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε τα εξής:
«Η χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιήθηκε σε υπηρεσιακό επίπεδο, όπως ακριβώς είχε ζητηθεί, καθώς και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αντιπροσωπεία υπηρεσιακού επιπέδου.

Κατά την συνάντηση, που διεξήχθη σε φιλικό και δημιουργικό κλίμα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις διαδικασίες που πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική εκτέλεση του ψηφισμένου κρατικού προϋπολογισμού που, μεταξύ άλλων, περικόπτει και τις συνολικές δαπάνες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  κατά 6,6 %, με ιδιαίτερη έμφαση στις λειτουργικές δαπάνες οι οποίες περικόπτονται κατά 12,1% .

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες έδωσαν όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που ζητήθηκαν στο πλαίσιο και των όσων είχαν τονιστεί στην ομιλία μου στη Βουλή κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού.

Όπως είναι προφανές, ζητήματα που άπτονται της αμυντικής πολιτικής εκφεύγουν της κοινοτικής αρμοδιότητας γιατί ανήκουν στο σκληρό πυρήνα της κυριαρχίας των κρατών-μελών.

Τα στοιχεία της οικονομικής διαχείρισης του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας θα είναι διαρκώς προσιτά για τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και για το ελληνικό Κοινοβούλιο, το πλαίσιο των αρχών της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας που διέπουν την εκτέλεση του Προϋπολογισμού».


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.