ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δριμύ κατηγορώ από ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ για τη νέα τροπολογία

14:24 - 08 Ιαν 2010 | Πολιτική
Προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς καταλόγισε στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την κατάθεση της τροπολογίας για την αύξηση της φορολογίας σε ποτά, τσιγάρα, καθώς και στις γονικές παροχές, ενώ για τις ρυθμίσεις είπε ότι έχουν αντιφατικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας Πάνου Παναγιωτόπουλου, «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε και πάλι τον κακό της εαυτό σε προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς».

Αναλυτικά, τόνισε ότι «ως Νέα Δημοκρατία δηλώνουμε τα εξής:

1. Η φορολογική πολιτική μιας χώρας -και μάλιστα σε στιγμές κρίσεως- δεν ανακοινώνεται με δόσεις, με τροπολογίες-“μπαλώματα”.

2. Είμαστε αντίθετοι στην ανεξέλεγκτη φορο-επιδρομή κατά της ακίνητης περιουσίας, η οποία πλήττει, κυρίως, τη μεσαία τάξη και την μικρομεσαία ιδιοκτησία, που αντιμετωπίζει το ακίνητο ως επένδυση ζωής.

Θεωρούμε ότι μέτρα αυξήσεων της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας, του φόρου μεταβιβάσεως ακινήτων, του κόστους των γονικών παροχών και των αντικειμενικών αξιών -και μάλιστα σε ώρες οικονομικής ύφεσης- θα οδηγήσουν σε μείωση συναλλαγών, μείωση εσόδων, μείωση κατασκευαστικής δραστηριότητας. Δηλαδή, στην οικονομική συρρίκνωση των θέσεων απασχόλησης, του εισοδήματος, των τζίρων και των φορολογικών εσόδων.

Το ελάχιστο, που πρέπει από δω και πέρα να κάνει η κυβέρνηση, είναι να αυξήσει κατά πολύ το αφορολόγητο, ώστε να μην γονατίσουν τα μικρομεσαία εισοδήματα.

3. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσφεύγει στην αύξηση των φόρων στα τσιγάρα και τα ποτά, για να ενισχύσει τα έσοδα, δεν μας βρίσκει αντίθετους, ως έκτακτο μέτρο σε περίοδο κρίσεως.

Αλλά θεωρούμε απαραίτητο να επαναλάβουμε ότι εάν επαληθευτούν οι φήμες για αύξηση των φόρων και στα καύσιμα, αυτό θα έχει ολέθριες συνέπειες στην οικονομία.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά τα αυστηρά μηνύματα των καιρών, εξακολουθεί να υπολείπεται της κρισιμότητας των περιστάσεων. Και σπαταλάει πολύτιμο χρόνο, χωρίς να κάνει αυτά που πρέπει, για να βγει η χώρα μας, με ασφάλεια και σταθερότητα από την κρίση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.