ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

'Ενιαίο μέτωπο' κατά της εγκληματικότητας στην Αττική

17:19 - 08 Ιαν 2010 | Πολιτική
Ευρύτατη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον Μ.Χρυσοχοΐδη και τη συμμετοχή της υφυπουργού Υγείας Φ.Γεννηματά, του νομάρχη Αθήνας Γιάννη Σγουρού, του προέδρου της ΚΕΔΚΕ Ν.Κακλαμάνη και δημάρχων του Λεκανοπεδίου. Το πνεύμα, στο οποίο κινήθηκε η συζήτηση, ήταν το τρίπτυχο μηδενική ανοχή στην ανομία, ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές και στενή συνεργασία όλων των κοινωνικών φορέων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κατά τη σύσκεψη, ο κ.Χρυσοχοϊδης ανέλυσε την αντεγκληματική πολιτική του υπουργείου, το θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς, που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και τη λειτουργία των πρότυπων αστυνομικών τμημάτων για την Αθήνα και ιδιαίτερα για τις περιοχές με την υψηλότερη εγκληματικότητα.

Από την πλευρά τους, οι 48 επικεφαλής ΟΤΑ και οι άλλοι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ανέλυσαν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν κατά περιοχές και υπέβαλαν προτάσεις για τον έλεγχο της εγκληματικότητας, ενώ συμφώνησαν να αναζητηθούν άμεσα κοινές δίοδοι συνεργασίας.

Η κα Γεννηματά υπογράμμισε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση από πλευράς κυβέρνησης και έχουν ληφθεί αποφάσεις να ενισχυθούν όλα όσα πρέπει για να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, να σταματήσει η γκετοποίηση και τα ναρκωτικά, να δοθεί ουσιαστικός ρόλος στον ΟΚΑΝΑ και να ενισχυθεί η λειτουργία των κέντρων πρόληψης εγκληματικότητας με παρεμβάσεις στα σχολεία, τα γήπεδα και άλλους χώρους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Ν.Κακλαμάνης χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία εφόσον, όπως είπε, υπάρξει συνέχεια και συμφώνησε «με το ιδεολογικό πλάνο» των τριών αξόνων, που έθεσε ο υπουργός.

Ο δήμαρχος Αθηναίων παρατήρησε επίσης ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν συνεπής στη χρηματοδότηση των κέντρων πρόληψης, που καλύπτει το 50% των οικονομικών αναγκών τους, αλλά το κράτος ήταν αυτό, που καθυστερούσε.

Τέλος ο κ. Σγουρός επικρότησε την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη και τόνισε την ανάγκη αλληλεγγύης όλων των φορέων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.