ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβέρνηση: Δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν

20:11 - 08 Ιαν 2010 | Πολιτική
Δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν όσον αφορά τη νέα φορολόγηση των γονικών παροχών, διαμηνύει η Κυβέρνηση δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Γιώργου Πεταλωτή. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι:

Hταν γνωστό από την προεκλογική περίοδο ότι θα υπάρξει δικαιότερη φορολόγηση στις κληρονομιές, στις γονικές παροχές και στις δωρεές, ενώ η τελευταία αναφορά του ίδιου του Πρωθυπουργού έγινε στις 13 Δεκεμβρίου 2009, προκειμένου να επανέλθει αυτή η φορολόγηση με προοδευτική κλίμακα και μάλιστα με υψηλό αφορολόγητο όριο.

Οι νέες ρυθμίσεις δεν συμπεριελήφθησαν στο νομοσχέδιο για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης γιατί δεν έπρεπε να επιβαρυνθούν οι πολίτες για το 2009. Θα έπρεπε να συμπεριλάβει και το 2009 και κάτι τέτοιο δεν θέλαμε να γίνει καθώς  οι σημερινές ρυθμίσεις προβλέπονται στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε και ψηφίστηκε για το 2010, αλλά και από το Πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης.

Η Πολιτεία κινήθηκε  στο πλαίσιο της προστασίας της φορολογίας που θα προέκυπτε, καθώς παρατηρήθηκε σωρεία μεταβιβάσεων μεγάλων περιουσιών, γονικών παροχών δωρεών και κληρονομιών, έτσι ώστε να μπορέσουν κάποιοι πολίτες οι οποίοι διαθέτουν μεγάλες περιουσίες, να τις μεταβιβάσουν στα παιδιά τους και να ωφεληθούν από αυτό το διάστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.