ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκρηξη βόμβας στον Άγνωστο Στρατιώτη

21:18 - 09 Ιαν 2010 | Πολιτική
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο της Βουλής, στην πλευρά του Άγνωστου Στρατιώτη προς την Λεωφόρο Βασ. Σοφίας. Δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές καθώς η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή και είχε διακόψει την κυκλοφορία. μετά από προειδοποίηση. Ο χώρος αυτός είναι από τους καλύτερα φυλασσόμενους.  
Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται σε παρτέρι δίπλα στη Β.Σοφίας. Η έκρηξη σημειώθηκε στις οκτώ, ενώ το τηλεφώνημα έγινε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν - σύμφωνα με την αστυνομία - ωρολογιακός μεσαίας . Kύκλοι του υπουργείου έκαναν λόγο για «κίνηση εντυπωσιασμού καθώς είναι ισχύος είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογη επίθεση σε χώρο της Βουλής

Δηλώσεις Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

«Οι δράστες είχαν στόχο να σπείρουν φόβο και πανικό.Δεν φοβόμαστε και δεν πανικοβαλλόμαστε» είπε. Ο χώρος του Κοινοβουλίου «είναι ένας χώρος υψηλού συμβολισμού Είναι αφύλακτος και θα παραμείνει αφύλακτος. Η Αθήνα είναι μία ανοιχτή και ασφαλής πόλη και θα παραμείνει έτσι. Δεν θα τη μετατρέψουμε σε στρατοκρατούμενη πόλη. Σας διαβεβαιώνω ότι οι θρασείς δράστες της επίθεσης θα συλληφθούν»

ΝΔ

H βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε απόψε, αποτελεί βαρύτατη πρόκληση κατά της έννομης τάξης της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας. Πέρα από τον προφανή συμβολισμό της, η επίθεση αυτή στρέφεται συνολικά κατά της ελληνικής κοινωνίας και πλήττει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, ζημιώνοντας τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.Ο αρμόδιος υπουργός, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ήρθε η ώρα να αφήσει τα λόγια και να περάσει στα έργα. Είναι δεδομένη η θέση της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα μας βρει συμπαραστάτες, στην περίπτωση που εφαρμόσει τα σωστά μέτρα και ακολουθήσει την ενδεδειγμένη πολιτική, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη χώρα μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος

ΚΚΕ

«Αυτή η ενέργεια σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πράξη αντίστασης στην άγρια και ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα λαϊκά δικαιώματα. Αντίθετα βοηθάει και εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να φοβίσουν το λαό»

ΣΥΝ

«Η πράξη αυτή αποτελεί μια πρόκληση απέναντι στη Δημοκρατία. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, καθώς αυτή βιώνει τις επιπτώσεις μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, τέτοιου είδους ενέργειες επιδρούν αποπροσανατολιστικά και αξιοποιούνται ως άλλοθι για να αποθαρρυνθούν οι αναγκαίοι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες απέναντι σε μια πολιτική που πλήττει μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.»


Τελευταία τροποποίηση στις 15:51 - 10 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.