ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπανδρέου: Το έλλειμμα αξιοπιστίας μας έφερε σε ομηρία

11:22 - 11 Ιαν 2010 | Πολιτική
Στην σύνδεση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της χώρας με την εθνική της ανεξαρτησία, αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά ο κ. Γ. Παπανδρέου, στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Πρωθυπουργός, επανέλαβε πως το χρέος και το έλλειμμα, μαζί με το έλλειμμα αξιοπιστίας, τείνει να καταστήσει την Ελλάδα σε ομηρία των διεθνών πιστωτών και αγορών, ενώ η η χώρα λοιδορείται με χαρακτηρισμούς που φθάνουν πολλές φορές τα όρια του ρατσισμού απέναντι στον Έλληνα και τον Ελληνισμό.


Είναι για μας, για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την αυτονομία, να εγγυηθούμε το δικαίωμά μας να οργανώνουμε εμείς την οικονομία μας, να αποφασίζουμε εμείς για τις δικές μας προτεραιότητες χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις, είτε αυτές είναι κακοπροαίρετες, είτε ακόμα και καλοπροαίρετες, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας πως το ζήτημα της ανεξαρτησίας μας αποτελεί κυρίαρχο μέλημα αυτής της Κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως κατά την αποτύπωση των όσων παρέλαβε η νέα Κυβέρνηση, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις εξωφρενικής σπατάλης από διαφημιστικές καμπάνιες μέχρι ταξίδια λουξ, από εξωφρενικές αμοιβές συμβούλων μέχρι εξωφρενικούς λογαριασμούς για κινητά τηλέφωνα, από άχρηστες αλλά ακριβοπληρωμένες επιτροπές, μέχρι και αναθέσεις και προσλήψεις με στενά κομματικά ή και ιδιοτελή κριτήρια.

Τέλος, όπως είπε χαρακτηριστικά, η Κυβέρνηση καθώς ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας σε μια βαθιά και πολύπλευρη κρίση, με εξουθενωμένη δημόσια διοίκηση με το ηθικό στο ναδίρ, διαπιστώνει καθημερινά ότι η ρίζα του προβλήματος δεν είναι η οικονομία, αλλά ο τρόπος διακυβέρνησης που κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.