ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντρα Χρυσοχοΐδη - Καρατζαφέρη για τον Χιλιανό κρατούμενο

16:28 - 15 Ιαν 2010 | Πολιτική
Σε ρήξη ήρθαν σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοΐδη και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης επ' αφορμή επίκαιρης ερώτησης του δεύτερου σχετικά με την χορήγηση πολιτικού ασύλου στον Χιλιανό κρατούμενο που έπεσε θύμα κακοποίησης από αστυνομικούς. Για ανάγκη δημιουργίας ειδικού καθεστώτος προστασίας του Χιλιανού μέχρι να γίνει η δίκη, έκανε λόγο ο κ.Χρυσοχοΐδης, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης τον κατηγόρησε ότι δημιουργεί τεράστιο διπλωματικό θέμα γιατί θέλει να κάνει δημόσιες σχέσεις.
«Η διερεύνηση της υπόθεσης για την κακοποίηση του Χιλιανού υπηκόου από αστυνομικούς πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους, για αυτό και η ελληνική αστυνομία όφειλε να εφαρμόσει ένα καθεστώς προστασίας για να είναι εδώ μέχρι να διεξαχθεί η δίκη. Πρέπει να είναι στη χώρα μας για να καταθέσει ό,τι κρίνει ο ίδιος για τα πραγματικά γεγονότα, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Αυτό έπρεπε να γίνει και αυτό κάναμε», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Πρέπει η Δικαιοσύνη να δικάσει αυτούς του βάρβαρους. Τέτοιου είδους πολιτικές δεν αρμόζουν στο δημοκρατικό μας πολίτευμα. Φτάνει πια. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες. Κι εμείς ήρθαμε για να τις αλλάξουμε και όχι για να παρακολουθούμε μερικούς επίορκους που έχουν βάρβαρα ένστικτα. Πρέπει να σεβόμαστε τα ατομικά δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κυρίως ανυπεράσπιστους ανθρώπους και μετανάστες», συμπλήρωσε.

«Από ποιά χώρα ήρθε για να του χορηγήσετε άσυλο; Αντιλαμβάνεστε ότι στη Χιλή δεν κυβερνά ο Πινοσέτ. Δημιουργείται τεράστιο διπλωματικό θέμα γιατί θέλετε να κάνετε δημόσιες σχέσεις» δήλωσε απ'την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Κατηγόρησε, ακόμη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι ανέλαβε ρόλο εισαγγελέα και δικαστή και ότι προκαταλαμβάνει την ΕΔΕ και δεν επιτρέπει να γίνει δίκαιη δίκη.

Ταυτόχρονα έκανε λόγο για «ευάλωτη και απροστάτευτη Αθήνα», σημειώνοντας ότι αυτά δεν τα λέει ο ίδιος, αλλά συνάδελφοι του κ.Χρυσοχοΐδη, όπως η Αννα Διαμαντοπούλου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.