ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη άτυπο υπουργικό συμβούλιο για τους αγρότες

14:36 - 20 Ιαν 2010 | Πολιτική
Μετά την άρνηση των αγροτών να συμμετάσχουν στη διαβούλευση του Ζαππείου και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους την Τετάρτη, συνεδριάζει για το θέμα το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου. Την ίδια ώρα, συναντήσεις με τα προεδρεία της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΣΥΔΑΣΕ στη Ρηγίλλης είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Τόσο οι εκπρόσωποι των αγροτών, όσο και η ηγεσία της ΝΔ τάχθηκαν κατά του κλεισίματος δρόμων.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε στους εκπροσώπους των παραγωγών ότι η ΝΔ είναι στο πλευρό τους, καθώς θεωρεί δίκαια τα αιτήματα τους. 

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε χθες, Τρίτη, ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει δυναμικές λύσεις για τα μπλόκα, αλλά δυναμικό διάλογο.

Μιλώντας στο BHMA FM 99,5 το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής κάλεσε εκ νέου τους αγρότες σε διάλογο, ζητώντας παράλληλα να ανοίξουν τα μπλόκα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα υπέρ των αγροτών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι έως την Παρασκευή θα υπάρξει αποκλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Πάντως, οι αγρότες αποφάσισαν την Τρίτη να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να μην προσέλθουν στο διάλογο του Ζαππείου στις 25 - 26 Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να κάνει διάλογο με φορείς που δεν έχουν σχέση με τη γεωργία.

Από την πλευρά της, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, την Τρίτη, ζήτησε από τους αγρότες να μην φοβούνται να συμμετάσχουν σε ένα διάλογο με την κοινωνία και όλους τους φορείς, ενώ σημείωσε ότι η λύση στα προβλήματα του αγρότη δεν δίνεται με το κλείσιμο μιας συμφωνίας με το υπουργείο.

Η κ. Μπατζελή δήλωσε έτοιμη να μεταβεί στα μπλόκα για να συζητήσει με τους αγρότες, παρατηρώντας: «Εφόσον οι αγρότες δεν φοβούνται να πάνε στην κοινωνική διαβούλευση και η κυβέρνηση δεν φοβάται να πάει στα μπλόκα».

Το θέμα απασχόλησε και τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης. Οι βουλευτές άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση που δεν κινήθηκε νωρίτερα για να προλάβει τα μπλόκα. Η κ. Μπατζελή απάντησε πως ο δρόμος ήταν ήδη στρωμένος από τις υποσχέσεις της ΝΔ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.