ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Εσωκομματικές έριδες στα προεόρτια της Κεντρικής Επιτροπής

10:36 - 22 Ιαν 2010 | Πολιτική
Υπό τη σκιά των αντιπαραθέσεων που έχουν ταλαιπωρήσει το τελευταίο διάστημα στη ΝΔ, πραγματοποιείται το Σάββατο η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, υπό τη νέα ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Παρέμβαση στην ΚΕ αναμένεται από την Ντ.Μπακογιάννη, η οποία μιλώντας χθες χαρακτήρισε «γελοιότητες» τις διαφορετικές γραμμές στο θέμα του νομοσχεδίου για τα δάση. Η σχετική «παρεξήγηση» μεταξύ Κυρ.Μητσοτάκη και Κ.Μαρκόπουλου προκάλεσε την παρέμβαση Σαμαρά.  
Συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή, χαρακτήρισε «γελοιότητα» το να αλλάζει η ΝΔ τη στάση της, αναφερόμενη στην ανοικτή διαφωνία του τομεάρχη Περιβάλλοντος Κυρ.Μητσοτάκη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κων.Μαρκόπουλου επί του νομοσχεδίου για τα δάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντικρουόμενες θέσεις βουλευτών και στελεχών για τα περισσότερα θέματα της πολιτικής ατζέντας, αναγκάζει τον πρόεδρο της ΝΔ σε ηχηρή παρέμβαση από το βήμα του κομματικού οργάνου, ενώ παρέμβαση με τις δικές της θέσεις εμφανίζεται αποφασισμένη να κάνει και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Κομματικά στελέχη δεν απέκλειαν, η συνεδρίαση της ΚΕ να αποτελέσει και την αφετηρία για την πρώτη εσωκομματική σύγκρουση μετά τις κάλπες για την εκλογή της γαλάζιας ηγεσίας.

Σχετικά, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κων.Κιλτίδης επέμεινε μέχρι το τέλος να δηλώνει ότι για προσωπικούς πολιτικούς λόγους θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής και στα επί μέρους άρθρα.

Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου του κόμματος. Στο περιθώριο της δεξίωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τιμήν του διπλωματικού σώματος, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Εμείς θα ψηφίσουν κατ' αρχάς το νομοσχέδιο. Εκτός από δύο άρθρα, αν αυτά δεν αλλάξουν. Αυτή είναι η επίσημη γραμμή του κόμματος».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, το εκρηκτικό κλίμα εντείνεται από τις κινήσεις της ηγεσίας της ΝΔ για μαζικές εκκαθαρίσεις συγγενών και κολλητών της παλαιάς κομματικής φρουράς, που ήταν επί χρόνια αποσπασμένοι στη Ρηγίλλης από υπηρεσίες του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζήτημα των αποσπάσεων στα κεντρικά κομματικά γραφεία αγγίζει πρωτοκλασάτους πρώην υπουργούς, οι οποίοι βρέθηκαν και απέναντι στον κ. Σαμαρά στη μάχη της ηγεσίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.