ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπανδρέου προς αγρότες: "Δεν υπάρχουν λεφτά για μερεμέτια"

12:21 - 22 Ιαν 2010 | Πολιτική
"Δεν υπάρχουν λεφτά για μερεμέτια, δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να ικανοποιηθούν διάφορα οικονομικά αιτήματα που σποραδικά και απρογραμμάτιστα ακούγονται», διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή οι αρχηγοί των κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις.
«Τέλος στα λεφτά για συντεχνιακές διευθετήσεις που δεν αντέχουν πάρα μόνο μερικούς μήνες και μετά επανέρχονται τα μπλόκα, έφθασε η ώρα ριζικών αλλαγών», ανέφερε χαρακτηριστικά.  Επίσης πρόσθεσε ότι τα μπλόκα των αγροτών δεν λύνουν αλλά δημιουργούν νέα προβλήματα στη χώρα και πλήττουν ανεπανόρθωτα την εικόνα της στο εξωτερικό.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες και πρόσθεσε πως ο διάλογος αποτελεί τη μόνη λύση και τους κάλεσε να γίνουν «συμμέτοχοι στη μεγάλη αλλαγή».

«Τα μπλόκα στους δρόμους δημιουργούν προβλήματα στη χώρα, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή κάνουν τεράστια ζημιά και στην εικόνα της πατρίδας. Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα να διασύρεται και να λοιδορείται».

«Ο τρόπος επίλυσης των προβλημάτων δεν είναι τα μπλόκα στους δρόμους, καλούμε όσους συμμετέχουν στα μπλόκα να ανοίξουν τους δρόμους», συμπλήρωσε και υπογράμμισε: «Το πιο αποδοτικό μπλόκο απέναντι στα προβλήματα είναι η συμμετοχή στο διάλογο με διαφάνεια και εμπιστοσύνη».

Συμμερίζομαι την αγωνία των αγροτών, που είναι απροετοίμαστοι και απροστάτευτοι στο έλεος των ανεξέλεγκτων δυνάμεων των αγορών, συμπλήρωσε. Οι αγρότες «έχουν δίκιο για τις ανησυχίες τους, είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται, τις τιμές των προϊόντων τους να φθίνουν με τους μεσάζοντες να είναι οι μεγάλοι που ωφελούνται. Συμπιέστηκαν από την ανοχή της παραβίασης κάθε κανόνα της αγοράς», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

«Πλήρωσε ακριβά ο αγροτικός πληθυσμός τους αναχρονιστικούς πελατειακούς συνδικαλιστικούς θεσμούς, που είναι εμπόδιο στον αγρότη και όχι δύναμη διαπραγμάτευσης και εκπαίδευσης και στήριξής τους», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

ΝΔ: Να ανοίξουν οι δρόμοι- ΚΚΕ: 'Καλύτερα κλειστοί δρόμοι, παρά κλειστά σπίτια'

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, ξεκαθάρισε όμως ότι είναι κατά του κλεισίματος των δρόμων και την πρόκληση προβλημάτων σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Υπερ των κινητοποιήσεων των αγροτών, με την παρούσα μορφή, τάχθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που τόνισε: «Καλύτερα κλειστοί δρόμοι, παρά κλειστά σπίτια».

Την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ προς τους αγρότες εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, κ. Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σχολίασε το κλείσιμο των δρόμων συνδέοντάς το με την οικονομία, λέγοντας: 'ανοίξτε τους δρόμους μπας και κλείσουν τα spread'.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:45 - 22 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.