ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσκληση Δρούτσα σε Νίμιτς για συνάντηση στην Αθήνα

11:12 - 25 Ιαν 2010 | Πολιτική
Πρόσκληση στον Μάθιου Νίμιτς να επισκεφθεί την Ελλάδα στο προσεχές διάστημα απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας. Είχε προηγηθεί πρόταση της ΠΓΔΜ για διμερείς επαφές.  

Ο Δημήτρης Δρούτσας είχε το βράδυ της Κυριακής, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, τηλεφωνική συνομιλία με τον προσωπικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, στη διάρκεια της οποίας τον προσκάλεσε στη χώρα.Είχε προηγηθεί πρόταση της ΠΓΔΜ για διμερείς επαφές.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ απέστειλε αίτημα στις ελληνικές Αρχές για διεξαγωγή διμερούς συνάντησης μεταξύ του υπουργού της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρη Δρούτσα.

Όπως επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εάν η ελληνική πλευρά αποδεχθεί το αίτημα, η συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου στο Λονδίνο στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Αφγανιστάν, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν τόσο ο Αντ.Μιλόσοσκι όσο και ο Δ.Δρούτσας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.