ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλήτευση πολιτικών προσώπων για τις υποκλοπές ζητά ο Μ. Παπαϊωάννου

12:30 - 27 Ιαν 2010 | Πολιτική
Κλήτευση πολιτικών προσώπων αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών, προανήγγειλε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Δεν απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ είπε πως θα διερευνηθούν και οι συνθήκες θανάτου του Κ.Τσαλικίδη. Επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε από την ΕΥΠ να της επιδοθεί το πόρισμα που είχε συντάξει για το εν λόγω ζήτημα.

Μιλώντας στον BHMA FM 99,5, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι η Επιτροπή θα διερευνήσει την υπόθεση για όλη την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για το ποιοι έκαναν τις υποκλοπές.

Ο κ. Παπαϊωάννου έκανε, επίσης, λόγο για υποψίες ότι το σύστημα υποκλοπών διαχειρίζονταν από τον Οκτώβριο του 2004 ώς τον Φεβρουάριο του 2005 από υπηρεσίες που λογοδοτούσαν σε πολιτικά πρόσωπα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαϊωάννου προανήγγειλε την κλήτευση πολιτικών προσώπων στην Επιτροπή.

Ακόμα, είπε ότι θα διερευνηθούν οι συνθήκες της αυτοκτονίας του Κώστα Τσαλικίδη, υπαλλήλου της Vodafone και αν προκύψουν επαρκή στοιχεία, η Επιτροπή θα μετατραπεί σε Εξεταστική.

Η Επιτροπή αποφάσισε να παραδοθεί σε αυτή τον πόρισμα της ΕΥΠ που έχει συνταχθεί για την υπόθεση και να κληθούν όλοι οι διοικητές της Υπηρεσίας της εποχής εκείνης.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:01 - 27 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.