ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο ΔΕΚΟ προσανατολίζεται η κυβέρνηση

11:08 - 28 Ιαν 2010 | Πολιτική
Σε κινήσεις "νοικοκυρέματος" των ΔΕΚΟ θα προβεί το γρηγορότερο δυνατό η κυβέρνηση με συγχωνεύσεις, καταργήσεις ορισμένων, αλλά και πολιτική μειώσεων προέδρων, διευθυνόντων συμβούλων και στελεχών με περικοπές αμοιβών, πολλές εκ των οποίων θεωρούνται εξωφρενικές. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου- όπου παρέστη για λίγο και ο πρωθυπουργός. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης η υλοποίηση και εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο θα παρακολουθεί ο κ. Πάγκαλος.

 

Αναφορικά με τις ΔΕΚΟ εκφράστηκε ένονα η άποψη ότι πολλές θα μπορούσαν να συγχωνευτούν ή και να κλείσουν εάν δεν υφίσταται πλέον αντικείμενο (π.χ. Aλυκές Μεσολογγίου). Πέραν αυτού όμως ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει δώσει το «πράσινο φως» για τη μείωση μεγαλοστελεχών, αλλά και περικοπές στις υψηλές αμοιβές.  Αυτό άλλωστε προκύπτει από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, ο οποίος έκανε λόγο για νοικοκύρεμα και περικοπές «σκανδαλωδών αμοιβών».

Ερωτηθείς χθες από δημοσιογράφος για το θέμα, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι σε μερικούς από αυτούς τους οργανισμούς δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος. Επίσης πρόσθεσε ότι σε ορισμένους από τους οργανισμούς αυτούς υπάρχει αξιόλογη περιουσία η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί. 


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.