ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 31/1 η επίσκεψη Μπαν Κι Μουν στην Κύπρο

11:25 - 28 Ιαν 2010 | Πολιτική
Από τις 31 Ιανουαρίου ώς τις 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν στην Κύπρο. Στόχος της επίσκεψης είναι να δείξει, προσωπικά, την υποστήριξή του στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού και να «βοηθήσει τους ηγέτες» των δύο κοινοτήτων προς αυτή την κατεύθυνση.  

Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου. Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει πρώτα συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, εν συνεχεία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και αμέσως μετά θα διεξαχθεί κοινή συνάντηση και με τους δυο, παρουσία αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου του κ. Μπαν, που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Πέμπτης, ο Γενικός Γραμματέας μίλησε το βράδυ της Τετάρτης με τον ειδικό σύμβουλό του, Αλεξάντερ Ντάουνερ «σχετικά με τις εντατικές συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη», όπως τονίζεται, σημειώνοντας ότι «ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει δεσμευθεί να βοηθήσει τους ηγέτες να βρουν λύση. Ο Γενικός Γραμματέας θα ήθελε προσωπικά να δείξει την υποστήριξή του στις προσπάθειές τους και έχει αποφασίσει να ταξιδέψει στην Κύπρο από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου».

Όπως υπογραμμίζεται, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Κύπρο, θα έχει συνομιλίες με τους ηγέτες και με τον ειδικό του σύμβουλο, με επίκεντρο «την πορεία της προόδου των συνομιλιών και πώς μπορούν καλύτερα τα Ηνωμένα Έθνη να συνεχίσουν να βοηθούν τις προσπάθειές τους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.