ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην εξεταστική για το Βατοπέδι ο Κ. Καραμανλής

10:24 - 29 Ιαν 2010 | Πολιτική
Σε αλλαγή στάσης προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής αναφορικά με την προσέλευσή του στην Εξεταστική για την υπόθεση Βατοπαιδίου. Παρόλο που αρχικά θεωρείτο σχεδόν βέβαιο πως θα απαντούσε μέσω υπομνήματος, τελικά εκτιμάται πως θα βρεθεί ενώπιον των μελών της.  

Την ίδια ώρα, και ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις σε σχέση με την ευχαριστήρια επιστολή του προς τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο, η κάλυψη που του παρείχε η Ρηγίλλης -πέντε ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής- εκλαμβάνεται από πολλούς ως μη γενόμενη.

Και αυτό, γιατί πρώτον η δήλωση στήριξης δεν έγινε ούτε από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ούτε από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος, αλλά από τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ρηγίλλης Μάξιμο Χαρακόπουλο, και, δεύτερον λόγω του περιεχομένου της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρακόπουλος είπε πως «ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την ηθική ακεραιότητα του πρώην πρωθυπουργού», κάνοντας όμως λόγο για «λάθη και παραλείψεις» της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Μπορεί κανείς να κάνει κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή για λάθη, παραλείψεις ή καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες άλλωστε πρώτος ο ίδιος αναγνώρισε. Ουδείς όμως μπορεί να αμφισβητήσει την ηθική ακεραιότητα του πρώην πρωθυπουργού» είπε ο κ. Χαρακόπουλος.

Ενώπιον της Εξεταστικής

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Βήμα, υπό το βάρος των επιθέσεων προς το πρόσωπό του, ο τέως πρωθυπουργός αναθεώρησε την απόφασή του να απαντήσει διά υπομνήματος στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Βατοπαιδίου και εκτιμάται πως θα εμφανιστεί ενώπιον των μελών της.

Όσον αφορά στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens, ο κ. Καραμανλής θα αξιολογήσει τη στάση του τις επόμενες ημέρες, αλλά στην παρούσα φάση δεν αναμένεται κάποια δημόσια δήλωσή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.