ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάντηση Ελευθεροτυπίας στην επιστολή Παμπούκη

11:47 - 01 Φεβ 2010 | Πολιτική
Κενά, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», περιέχει η δημόσια απάντηση του υπουργού Επικρατείας, Χ. Παμπούκης σε δημοσίευμα της εφημερίδας το Σάββατο, κατά το οποίο, ο υπουργός είχε σειρά επαφών με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκο, την περίοδο του 2004 και 2005.
Όπως αναφέρει τη Δευτέρα η «Ελευθεροτυπία» στην απάντησή του, ο κ. Παμπούκης δεν εξηγεί:

Πρώτον, γιατί ο ίδιος προσκαλεί σε γεύμα τον Μ. Χριστοφοράκο μέσω τηλεγραφήματος που του στέλνει (στις 8/01/2005);

Δεύτερον, ενώ με κατηγορηματικό τρόπο αποκλείει δώρα, προσκλήσεις στο σπίτι του Χριστοφοράκου, δε διευκρινίζει αν οι δυο τους συναντήθηκαν στις 25 Μαΐου 2004 στο G.Β. Corner.

Τρίτον, δε λέει αν έγινε ή όχι συνάντηση με τον Μ. Χριστοφοράκο στο γραφείο του στις 23 Φεβρουαρίου 2004, ούτε φυσικά ποιος ήταν ο σκοπός της. Επίσης, δεν εξηγεί και άλλη μία εγγραφή της 23ης Ιανουαρίου 2004 που επίσης παραπέμπει σε συνάντηση των δύο στο δικηγορικό γραφείο του κ. Παμπούκη και

Τέταρτον: δεν ξεκαθαρίζει αν γνώριζε τον Μ. Χριστοφοράκο.

Πιθανολογείται ή ότι ο κ. Παμπούκης δεν ανέλαβε τις προτεινόμενες από τον Χριστοφοράκο υποθέσεις ή ότι είχε, σε κάποια από αυτές, ρόλο αφανή, συμβουλευτικό. Πάντως δεν έχει εμφανιστεί κάποιο τιμολόγιο στο όνομα Παμπούκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παμπούκης είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση: «Ουδέποτε είχα επαγγελματικές, φιλικές ή έστω κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Χριστοφοράκο και τη Siemens και προφανώς με τη διερευνώμενη υπόθεση. Προς άρσην οιονδήποτε εσφαλμένων εντυπώσεων διευκρινίζω ότι ουδέποτε προσκλήθηκα και φυσικά δεν παραβρέθηκα σε κοινωνικές εκδηλώσεις του κ. Χριστοφοράκου ή της Siemens και ουδέποτε έλαβα δώρα ή προσφορές από την εν λόγω εταιρία, ούτε έχω πάει σπίτι του ή στα γραφεία της εταιρίας.

Από τις εμφανιζόμενες στο δημοσίευμα εγγραφές της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου προκύπτει ότι συστηματικά επεδιώκετο επαφή μαζί μου, η οποία όμως δεν έλαβε ποτέ χώρα. Κανείς και τίποτα δεν θα με καταβάλλει από την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος γενικά και ιδίως κατά την κρίσιμη περίοδο διερεύνησης υποθέσεων από τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων. Επαναλαμβάνω ότι η δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων δεν εξυπηρετεί την αναζήτηση της αλήθειας, αποπροσανατολίζει, παραπλανά και συσκοτίζει τις πτυχές που πρέπει να αναδειχθούν για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες, όπου και σε όποιον πρέπει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.