ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά η εξεταστική επιτροπή για Siemens

10:19 - 02 Φεβ 2010 | Πολιτική
Το απόγευμα της Τρίτης ξεκινά με διαδικαστικά τις εργασίες της, η Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens. Η πορεία των εργασιών προδιαγράφεται «καυτή», καθώς την πρόθεση να καταθέσει εφ' όλης της ύλης φέρεται να έχει εκφράσει ο Κων.Μητσοτάκης, ενώ ενώπιον της Εξεταστικής πιθανολογείται ότι θα βρεθεί και ο Κ.Καραμανλής, μετά το ζήτημα με την ευχαριστήρια επιστολή προς τον Μ.Χριστοφοράκο.    

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έλεγαν πως ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος εμφανίζεται αποφασισμένος, εφόσον προσκληθεί, να παραστεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και να καταθέσει.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης με την κίνηση αυτή ουσιαστικά προκαλεί την κλήτευσή του. Το κάνει γιατί επιθυμεί να πάει στη Βουλή και να μιλήσει «για όλους και για όλα» και ετοιμάζεται κατά τους συνομιλητές του να «αποκαλύψει» νέα στοιχεία. Επιθυμεί να επαναλάβει το πώς έπεσε κυβέρνησή του το 1993 και δείχνει διατεθειμένος να υπερασπιστεί την πολιτική τιμή της οικογένειάς του, του ιδίου και των παιδιών του.

Σύμφωνα με το Βήμα, επί της ουσίας ο κ. Μητσοτάκης απειλεί τον κ. Σαμαρά και του στέλνει μήνυμα ότι μπορεί να πλήξει τη Ρηγίλλης και να θρυμματίσει την εικόνα της ΝΔ, ξύνοντας πληγές από το παρελθόν. Στόχος του να αναγκάσει τον πρόεδρο της ΝΔ να ανοίξει πολιτική ομπρέλα στην Ντ.Μπακογιάννη και στον Κυρ.Μητσοτάκη, αν επιχειρηθεί η πολιτική τους αποδυνάμωση με διάφορες καταγγελίες, με αντάλλαγμα τη σιωπή του ιδίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς δεν δείχνει διατεθειμένος να πέσει στην πολιτική «παγίδα» του κ. Μητσοτάκη και χθες στη Βουλή επανέλαβε «όλα στο φως». Η γραμμή του είναι ότι δεν θα καλυφθεί πολιτικά κανένας και «ας ματώσει το κόμμα του».

Εν τω μεταξύ, με διαδικαστικές αψιμαχίες εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα η λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Η ΝΔ ζήτησε την εξαίρεση δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και την πλειοψηφία να απαντά, αμφισβητώντας το δικαίωμα συμμετοχής του επικεφαλής της ομάδας βουλευτών της ΝΔ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.