ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναίνεση για την οικονoμία ζήτησε ο Πρωθυπουργός - Θα απευθύνει διάγγελμα

18:08 - 02 Φεβ 2010 | Πολιτική
Συναίνεση για την οικονoμία ζήτησε ο Πρωθυπουργός - Θα απευθύνει διάγγελμα
(upd 5) Διάγγελμα θα απευθύνει εντός της επόμενης ώρας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά τον κύκλο επαφών που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αναφορικά με τα μέτρα που προωθούνται στην επίλυση των προβλημάτων της οικονομίας.
Στο θέμα των επαφών του πρωθυπουργού αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής: «Βρισκόμαστε σαν χώρα σε μια πολύ δύσκολη θέση. Είμαστε όμηροι κερδοσκοπικών παιχνιδιών που πλήττουν άμεσα την Ελλάδα και έμμεσα την ευρωζώνη και το ευρώ. Βρισκόμαστε έκθετοι προς τους ευρωπαίους εταίρους μας κι ένα βήμα πριν την οριστική απόφαση για σκληρή επιτήρηση». 

Οι επαφές του πρωθυπουργού, διάρκειας τριών τετάρτων της ώρας η κάθε μία, άρχισαν με την Αλέκα Παπαρήγα, ακολουθώντας ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας.Αντ. Σαμαράς:

Αντ. Σαμαράς: «Η στήριξή μας δεν είναι λευκή επιταγή»

«Προσφέρουμε αποφασιστική στήριξη σε ό,τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο...θα κρίνουμε κάθε μέτρο κατά περίπτωση», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό για την οικονομία, σημειώνοντας ότι «η στήριξή μας δεν είναι λευκή επιταγή».

«Θα στηρίξουμε ό,τι είναι απαραίτητο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναβλητικότητα, εσωτερική διγλωσσία και ασυγχώρητη απραξία, επισημαίνοντας ότι προεκλογικά «έταξε στους πάντες τα πάντα», ενώ αναλαμβάνοντας την κυβέρνηση, όπως ανέφερε, δεν αντέδρασε έγκαιρα, με αποτέλεσμα να διευρυνθούν τα spreads.

«Τα σοβαρά μέτρα πρέπει να παρθούν τώρα», τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας: «Λέμε ναι σε μέτρα που περιορίζουν τη σπατάλη...Λέμε όχι σε μέτρα που θα ματώσουν τους αδύναμους και θα οδηγήσουν σε φυγή κεφαλαίων».

Αλ. Παπαρήγα: Δε θα στηρίξουμε αντιλαϊκά μέτρα- Δεν δίνουμε τη συναίνεσή μας

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τη συναίνεσή μας...να στηρίξουμε κανένα αντιλαϊκό μέτρο στο όνομα της κρίσης», ανέφερε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι όλες αυτές οι πιέσεις των κερδοσκόπων γίνονται με σκοπό τη λήψη αντιλαϊκών μέτρων.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συνειδητοποιήσει ο λαός ότι έχει δύναμη και με ψηλά το κεφάλι να οργανώσει την αντεπίθεσή του», πρόσθεσε, καλώντας σε ενιαίο μέτωπο στις 10 του Φλεβάρη απέναντι, όπως ανέφερε, στο ενιαίο μέτωπο της πλουτοκρατίας.

Γ. Καρατζαφέρης: Επιβάλλεται να δείξουμε όλοι σύνεση και σοβαρότητα

«Είναι μία περίοδος που επιβάλλεται όλοι να δείξουμε σύνεση και σοβαρότητα, τα προβλήματα είναι πολλά, συσσωρεμένα» σημείωσε, προσθέτοντας πως «αν υπάρξει ρεαλισμός και δεν υπάρξει μικροκομματική σκοπιμότητα υπάρχει ελπίδα να στήσουμε ένα σκηνικό αισιοδοξίας».

Ερωτηθείς αν θα στηρίξει τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, απάντησε πως αν μη τι άλλο πρέπει να ακούσουμε με σοβαρότητα και όχι με εμπάθεια αυτά που θα πει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας πως ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν εν δυνάμει εχθρός, αλλά σαν αρωγός. Πρόσθεσε πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι λέμε και τι κάνουμε.

Σε επισήμανση δημοσιογράφου για τη στάση της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ της οποίας οι δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου, ήταν σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε με ένα αιχμηρό σχόλιο. Όπως ανέφερε, κανένας λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα δεν περίμενε η κ. Αλέκα Παπαρήγα να παράσχει συναίνεση.

Τσίπρας: Μόνο από «δεξιά» η συναίνεση που ζητά ο πρωθυπουργός

Ο μόνος λόγος που έγιναν αυτές οι συναντήσεις ήταν για να δραματοποιηθεί η ανακοίνωση σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλεξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό για την οικονομία.

Πρόσθεσε πως «συναίνεση σε αυτή την πολιτική η κυβέρνηση μπορεί να έχει μόνο από τη Δεξιά, από τον κ. Σαμαρά και από τον κ. Καρατζαφέρη».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:56 - 02 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.