ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στα μέτρα για την οικονομία

11:48 - 04 Φεβ 2010 | Πολιτική
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στα μέτρα της κυβέρνησης που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, ενόψει του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Μετά την ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία στις 10 Φεβρουαρίου, και η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε πανελλαδική στις 24 Φεβρουαρίου και αποχώρηση από το διάλογο για το Ασφαλιστικό.    

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε απορρίψει τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι «πάνε την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω» και «εκτός από κοινωνικά άδικα είναι και αναποτελεσματικά». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες το κόμμα θα εργαστεί για να οικοδομηθεί «ένα ευρύ κίνημα αντίστασης» σε όλη την Ελλάδα.

 

ΤΟ ΚΚΕ δήλωσε με τη σειρά του ότι: «Ξεπερνάνε κάθε όριο εμπαιγμού τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ, που στήριξαν και στηρίζουν την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, να απειλούν τώρα το λαό για να υποταχθεί στην αντιλαϊκή θύελλα, προκειμένου να διασωθεί η εθνική κυριαρχία! Ο πατριωτισμός των αστικών κομμάτων ήταν και είναι τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Ο πατριωτισμός της εργατικής τάξης και του λαού συνδέεται μόνο με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και του δίκιου τους».

 

ΝΔ-ΛΑΟΣ: Υπό όρους στήριξη

 

Τα δύο κόμματα που πρόσφεραν, έστω και μερική ή υπό όρους στήριξη στην κυβέρνηση, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, κράτησαν τις επιφυλάξεις τους. Η μεν Ρηγίλλης επανέλαβε ότι θα κρίνει τα μέτρα κατά περίπτωση, ενώ ο ΛΑΟΣ έκανε λόγο για «λύσεις a la cart» και για ανάγκη «να δώσουμε μία ορμή στα πράγματα».

 

«Όσα ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι καλύπτουν μερικώς την ανάγκη συμπληρωματικών μέτρων. Πιθανότατα θα ζητηθούν κι άλλα. Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς, σε κάθε τέτοιο μέτρο η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετείται κατά περίπτωση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

 

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από «ανάσες» τόνωσης της οικονομίας. «Διότι χωρίς αυτά, η ύφεση θα βαθύνει, τα δημόσια έσοδα θα συμπιεστούν κι άλλο, θα αυξηθούν οι κυκλικές δαπάνες (όπως τα επιδόματα ανεργίας), τα ελλείμματα δεν θα περιοριστούν, ενώ η ανεργία θα εκτιναχθεί απότομα» όπως είπε.

 

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σχολίασε: «Ο πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του μία πορεία. Είναι φυσικό να υπάρχουν επιφυλάξεις, να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Όμως νομίζω, ότι σ΄ αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει ο τόπος, δε μπορούμε να αναζητούμε λύσεις 'a la carte'. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς δε θα υπαναχωρήσει, στο πλαίσιο μιας κριτικής συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα. Τα πράγματα είναι χειρότερα απ΄ ό,τι περιγράφονται. Χρειάζεται αυτή τη στιγμή να δώσουμε μία ορμή στα πράγματα και να δείξουμε στην Ευρώπη, να δείξουμε στους φιλο-κατήγορούς μας δημοσιογράφους ότι στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρότητα»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.