ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας συζήτησαν Παπαδρέου-Σινγκ

12:43 - 04 Φεβ 2010 | Πολιτική
Συνάντηση διάρκειας 40 λεπτών με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Μανμουχάν Σινγκ είχε την Πέμπτη στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στις κατασκευές, στις υποδομές, στις τηλεπικοινωνίες, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τον τουρισμό, την πράσινη τεχνολογία, την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου και την απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.
Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών συμφώνησαν στην αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας. Ο κ.Παπανδρέου ανέφερε ότι η Ινδία η οποία είναι αναδυόμενη δύναμη στην οικονομία, την τεχνολογία, τον πολιτισμό, αλλά και πολιτικά μέσω της αναβάθμισης των σχέσεων, μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της Ελλάδας σε πολλούς τομείς.

Ο Ινδός πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ.Παπανδρέου για την υποστήριξη της Ελλάδας στο αίτημα της Ινδίας να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης το θέμα της κλιματικής αλλαγής με το οποίο θα ασχοληθεί την Παρασκευή μεγάλο διεθνές συνέδριο που γίνεται στο Νέο Δελχί, καθώς και για την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Κατά τη συζήτηση του θέματος αυτού ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της χώρας μας ενημερώνοντας τον Ινδό ομόλογό του για το πως προχωρά η προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση και διαβεβαιώνοντάς τον ότι η Ελλάδα θα βγει από αυτή με τα δικά της μέσα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.