ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανήσυχος ο Σπ. Βούγιας για την έκβαση των συζητήσεων Frontex-Τουρκίας

13:35 - 04 Φεβ 2010 | Πολιτική
Την ανησυχία της κυβέρνησης για την έκβαση των διαπραγματεύσεων Frontex-Τουρκίας μετέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ. Ο Σπύρος Βούγιας, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί συμφωνία, εάν δεν αναφέρεται ρητά, πως τα ελληνικά σύνορα αποτελούν και σύνορα της ΕΕ.  

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενημέρωσε τη Βουλή για το τι συζητείται μεταξύ της FRONTEX και της Τουρκίας για το Αιγαίο.

«Τα ευρωπαϊκά σύνορα, τα έχει κατοχυρώσει το κείμενο της Κωνσταντινούπολης για τον Ευρωστρατό, απ’ όπου απουσιάζει το Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Με αυτό το κείμενο διαπραγματεύεται η κυβέρνηση; Γιατί τότε, η FRONTEX δεν φυλάει τα σύνορα της Ευρώπης» αναρωτήθηκε.

Απαντώντας ο κ. Βούγιας παρέπεμψε στο πνεύμα των επιστολών Χρυσοχοΐδη στον ομόλογό του στη Τουρκία, «που λέει πως αν στη συμφωνία δεν υπάρχει ρητή αναφορά ότι η Ελλάδα αποτελεί το εξωτερικό σύνορο της ΕΕ, εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοια συμφωνία.» Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι όταν το σχετικό κείμενο οριστικοποιηθεί, θα τεθεί υπόψη της Βουλής».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.