ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιδοτούνται χωράφια πάνω σε… σπίτια!

11:06 - 05 Φεβ 2010 | Πολιτική
Χωράφια πάνω σε σπίτια και βοσκοτόπια μέσα σε δάση αποκάλυψε η διαδικασία ψηφιοποίησης των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. «Η αγροτική γη παραμένει επιδαπέδια και όχι εναέρια και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι», τόνισε από τη Θεσσαλονίκη η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή προσθέτοντας ότι «υπήρξαν περιπτώσεις προσώπων κι αγροτών, που δεν έπρεπε να λαμβάνουν επιδοτήσεις.

«Βρέθηκαν υποεκτιμήσεις, αλλά και υπερβάσεις στην καταβολή κοινοτικών ενισχύσεων και πρέπει πλέον, να ξέρουμε τι δικαιούται ο καθένας να εισπράττει» συμπλήρωσε η υπουργός.

Η κ. Μπατζελή διαβεβαίωσε όλους όσοι δικαιούνται επιδότησης ότι θα τη λάβουν από τις 5 Μαρτίου και κατέστησε σαφές ότι εφεξής η κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων θα γίνεται με δικαιότερο τρόπο, βάσει αυτών που πραγματικά καλλιεργούν οι αγρότες ή διαχειρίζονται οι κτηνοτρόφοι.

Ενημέρωσε επίσης πως το ποσοστό της ψηφιοποίησης έχει φθάσει στο 98% και ότι έως τα μέσα του έτους θα έχει ολοκληρωθεί, μαζί και με τις διασταυρώσεις.

Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, με αφορμή τη διεθνή έκθεση Agrotica, η κ. Μπατζελή ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει εφεδρείες για να πείσει τους αγρότες να άρουν τα μπλόκα από τους δρόμους και τα τελωνεία, ενώ στην επισήμανση ότι ίσως χρειάζεται κάτι για να φύγουν χωρίς να αισθανθούν ταπεινωμένοι, σημείωσε με νόημα πως «οι αγρότες γνωρίζουν τι σημαίνει αγώνας, ήττα, νίκη, αλλά γνωρίζουν, επίσης, και τι σημαίνει αναδίπλωση».


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.