ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπανδρέου: Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι'

11:14 - 09 Φεβ 2010 | Πολιτική
«Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, που έλαβε χώρα το ΛΑΟΣ. Ακόμη, έκανε λόγο για φαντάσματα επερχόμενης αλλοίωσης του έθνους και πρόσθεσε πως ένα τέτοιο ζήτημα δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο «σκόπιμης παραπληροφόρησης».  

Ο κ. Παπανδρέου το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια αφορά μόνο τους νόμιμους μετανάστες, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, έπειτα από αίτημα του ΛΑ.Ο.Σ. O κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως το επίμαχο νομοσχέδιο, τακτοποιεί ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται εδώ και 28 χρόνια, χωρίς καμία νομοθετική πρωτοβουλία να το αντιμετωπίζει αποτελεσματικά.

»Αν η γκετοποίηση αποτελεί το προοίμιο αντικοινωνικών συμπεριφορών και διόγκωσης των προβλημάτων και «αν πραγματικά αγαπάμε την πατρίδα μας, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε τους ανθρώπους αυτούς, να ταυτιστούν με τα όνειρα της πατρίδας μας. Προς τι τα φαντάσματα περί αλλοίωσης του έθνους; Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας; Δημοκρατία, ισότητα, ανθρωπισμός. Τόσο λίγο πιστεύουμε στη δύναμη της Ελλάδας, στη δύναμη του Ελληνισμού ανά τους αιώνες; Μεγαλύτερη αλλοίωση βλέπει ο πολιτισμός μας από τις 4-5 ώρες που βλέπουν τηλεόραση εμείς και τα παιδιά μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τη χορήγηση της ιθαγένειας, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν αδυνατίζει την φύλαξη των συνόρων και τις προσπάθειες για πάταξη της δουλεμπορίας, οι οποίες αναβαθμίζονται. Τουναντίον, το γεγονός ότι η ιθαγένεια δεν χορηγείται σε μετανάστες χωρίς νόμιμα χαρτιά, στέλνει και ένα μήνυμα, ότι δεν έχει νόημα να μπει κανείς στην Ελλάδα παράνομα, τόνισε ο Πρωθυπουργός. Η ίδρυση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ακτοφυλακής (FRONTEX) αποτελεί γεγονός και σύντομα, ο πρώτος περιφερειακός βραχίονας του Οργανισμού αυτού, θα εγκατασταθεί στον Πειραιά.

Αντιδράσεις από ΝΔ-ΛΑΟΣ

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΛΑΟΣ για τις απόψεις του πρωθυπουργού και έτσι ο πρωθυπουργός αφιέρωσε τη δευτερολογία του στην αναίρεση των επιχειρημάτων της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Στην προτροπή του Γ.Καρατζαφέρη για προσφυγή σε δημοψήφισμα σχετικά με την απονομή ιθαγένειας στους αλλοδαπούς, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «προφανώς ακόμα κι εσείς του ΛΑΟΣ, συμφωνείτε στην πολιτογράφηση μη Ελλήνων. Προς τι λοιπόν το δημοψήφισμα;».

Στο επιχείρημα του Αντώνη Σαμαρά ότι η κυβέρνηση «ανοίγει πρόωρα ένα θέμα», ο κ. Παπανδρέου απάντησε πως η κυβέρνηση επιχειρεί «να κλείσει ένα θέμα, για να αποφύγουμε την πορνεία, την εγκληματικότητα, την αναταραχή, που δεν είναι αποτέλεσμα των μεταναστών, αλλά της έλλειψης ρυθμίσεων».

Στο επιχείρημα της ΝΔ ότι η κυβέρνηση επιδεικνύει «χαλαρότητα» στην απονομή ελληνικής ιθαγένειας, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Χαλαρότητα είχατε εσείς, ανομία, αυθαιρεσία και ρουσφετολογική πολιτική είχατε εσείς. Ποιος έστειλε το μήνυμα για χαλαρές διαδικασίες και το 1992 και τα τελευταία χρόνια;».

Λαμβάνοντας το λόγο επί του προσωπικού, ο υφυπουργός Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Νάκος, υποστήριξε πως και οι τρεις αποφάσεις που επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός, είχαν σύμφωνη την γνώμη της υπηρεσίας.

Παρεμβαίνοντας, ο Πρόεδρος της Βουλής διαπίστωσε πως η πολιτογράφηση των δύο αλλοδαπών φαίνεται στα σχετικά έγγραφα να γίνεται με την αρμόδια Επιτροπή να διατυπώνει «επιφυλάξεις», ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, επέμεινε πως ο κος Νάκος λέει «ψέματα», καθώς «στο ντοκουμέντο γίνεται λόγος για αρνητική εισήγηση της Επιτροπής». Σημειώνεται πως αμέσως μετά, ο Αντώνης Σαμαράς, λαμβάνοντας το λόγο, κάλυψε πλήρως τον υφυπουργό της Νέας Δημοκρατίας.

Κόντρα σημειώθηκε και ανάμεσα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, όταν ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι το 60% των κακουργηματικών πράξεων στην χώρα μας γίνεται από μετανάστες καθώς και ότι υπάρχει ο κίνδυνος με το νέο νόμο για τους μετανάστες να πολιτικογραφηθούν Έλληνες 500.000 μουσουλμάνοι, ενώ συνέδεσε το θέμα της βίζας από πλευράς Αμερικανών με το νέο νόμο για το μεταναστευτικό. «Θα πηγαίνουμε στη Νέα Υόρκη και θα είμαστε τριτοκοσμικοί. Παράρτημα της Αλ Κάϊντα θα είμαστε, όταν 500.000 μουσουλμάνους τους κάνουμε Έλληνες. Σε μια πολυκατοικία δεν έχουν δικαίωμα οι ενοικιαστές και ψηφίζουν οι ιδιοκτήτες. Εσείς τους βάζετε συνιδιοκτήτες. Δεν ξέρω πόσους ακόμα μετανάστες θα νομιμοποιήσετε. Με το νόμο που φέρνετε, 500.000 μουσουλμάνοι και 200.000 μετανάστες, μπορεί να προκύψει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μουσουλμάνος εκ Τουρκίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης που ζήτησε και πήρε το λόγο κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι υπερέβη τα εσκαμμένα στο Κοινοβούλιο. «Την πατρίδα μου υπηρετώ και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αν οι Αμερικανοί θεωρούν ότι έχουμε 500.000 μουσουλμάνους προφανώς το ακούνε από εσάς, γιατί εμείς λέμε ότι έχουμε 60.000», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.