ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θ. Πάγκαλος: Θα ήθελα να μπουν φυλακή οι υπαίτιοι της Siemens

13:55 - 15 Φεβ 2010 | Πολιτική
Θα ήθελα να μπορώ, όταν θα με ρωτούν οι πολίτες αν βάλαμε κανέναν φυλακή να τους λέω 'ναι', βάλαμε τον τάδε και τον τάδε» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ερωτηθείς για την υπόθεση Siemens. Για την ίδια υπόθεση, σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος, ξεκαθαρίζει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία: «Όποιος εμπλέκεται αποκόβεται από την παράταξη και δεν μας εκπροσωπεί. Δεν θα κάνουμε καμία κίνηση υπεράσπισης κανενός».  

Ερωτηθείς για την οικονομία και για το εάν η κοινωνία είναι έτοιμη για θυσίες, ο Θ.Πάγκαλος απαντά: «Αν έχουμε κοινωνία, τότε ναι είναι έτοιμη.»

«Κοινωνία έχουμε όταν υπάρχει μια στοιχειώδης κοινή αντίληψη των πραγμάτων, λογική και αίσθηση της πραγματικότητας. Αν δεν υπάρχουν αυτά δεν υπάρχει κοινωνία, υπάρχουν φυλές.

»Θα μπορούσαν οι συντεχνίες να γίνουν φυλές και να ζουν μέσα στα ερείπια: για παράδειγμα η φυλή των ταξιτζήδων, η φυλή των εφοριακών, των γιατρών, των δικηγόρων και ανάμεσά τους και οι πολιτικές φυλές, του κ. Τσίπρα, της κ. Παπαρήγα με κόκκινες και ροζ σημαίες. Αν είμαστε τέτοιου είδους συνονθύλευμα, τότε δεν είμαστε κοινωνία» δηλώνει ο κ. Πάγκαλος.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:57 - 15 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.