ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται εξεταστική και για την οικονομία;

13:27 - 16 Φεβ 2010 | Πολιτική
Υπό τη σκιά των αποκαλύψεων για την ανταλλαγή χρέους με την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, που βάζει την Ελλάδα για άλλη μια φορά στο στόχαστρο των Βρυξελλών, φαίνεται ότι τίθεται πλέον επί τάπητος για την κυβέρνηση το ζήτημα της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, είναι πολύ πιθανόν σήμερα, Τρίτη, ή αύριο να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το αν θα συσταθεί τελικά η εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή στη Βουλή για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει ότι διαφωνεί με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, σημειώνοντας: «Αυτό που χρειάζεται η οικονομία είναι δουλειά και όχι Εξεταστική. Γνώμη μου είναι ότι αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες για να βγει η χώρα από την κρίση, και όχι να αναζητήσουμε ποιος είναι υπεύθυνος για το παρελθόν. Αυτό ο λαός το γνωρίζει και το αποτύπωσε με την ψήφο του τον Οκτώβρη».

Πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου να διερευνήσει το θέμα και να του υποβάλει σχετική έκθεση. Οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Παπανδρέου να εξηγεί στους συνεργάτες του ότι «θα ματώσουμε, αλλά θα μάθουμε την αλήθεια».

«Πρόκειται για πρακτικές που ήταν τότε νόμιμες» σχολίασε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, διευκρινίζοντας πως τέτοιου είδους συμβάσεις ανταλλαγής χρέους δεν χρησιμοποιούνται από την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο τότε επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Χ. Σαρδελής δηλώνει στην εφημερίδα: «Εκμεταλλευτήκαμε τους λογιστικούς κανόνες που ίσχυαν και μετατρέψαμε χρέος σε μελλοντικούς τόκους. Ό,τι έγινε, έγινε φανερά, δεν κρύφτηκε από κανέναν και κυρίως χωρίς να παραβιάζονται κανόνες της Εurostat».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.