ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α. Σαμαράς: Απαισιόδοξος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

10:57 - 22 Φεβ 2010 | Πολιτική
Τα πράγματα στο Κυπριακό δεν είναι σε φάση που θα μπορούσαμε να είμαστε αισιόδοξοι, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ. Ο κ.Σαμαράς τόνισε ότι οι εξελίξεις από την τουρκοκυπριακή πλευρά είναι μάλλον δυσοίωνες. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέπτεται τη Μεγαλόνησο και τη Δευτέρα θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου.  
Ωστόσο πρόσθεσε, ότι το σημαντικό είναι «ότι με τον ΔΗΣΥ χαράζουμε από κοινού μια πορεία που θα μπορεί να μας δώσει τη συνέργεια για την επίτευξη του κοινού σκοπού, δηλαδή να συνεργαστούμε για λύση του Κυπριακού μέσα από κοινή στόχευση και μέσα από διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε πιστά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι ποτέ δεν φεύγει από το μυαλό, ούτε θα φύγει, η προσπάθεια για κοινή αντιμετώπιση του Κυπριακού, με βάση συγκεκριμένες αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και με καινούργια για την Κύπρο δεδομένα, όπως το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη στήριξης του αγώνα του κυπριακού λαού για λύση και επανένωση, από κοινού με όλα τα κόμματα στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς, φτάνοντας στο αεροδρόμιο Λάρνακας, δήλωσε ότι η πρώτη του επίσκεψη ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν επόμενο να γίνει στην Κύπρο.

Επίσης, δήλωσε ότι οι επαφές του στην Κύπρο αποσκοπούν στο «να μπορέσουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι σε ένα κοινό μέτωπο για να βρεθεί βιώσιμη και λειτουργική λύση», τονίζοντας ότι αυτή θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Τον κ. Σαμαρά και την αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας (Δ. Αβραμόπουλος, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Αρβανιτόπουλος, Στ. Παπασταύρου) υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ είναι απόδειξη του μεγάλου ενδιαφέροντος για την Κύπρο και για μια νέα συστράτευση του ελληνισμού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα γίνει δεκτός σήμερα, Δευτέρα, από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου.
Τελευταία τροποποίηση στις 11:21 - 22 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.