ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(Upd): Γερμανός πρέσβης: Τα ΜΜΕ δεν επηρεάζουν τις καλές ελληνογερμανικές σχέσεις

16:00 - 25 Φεβ 2010 | Πολιτική
«Η αντιπαράθεση των μέσων ενημέρωσης δεν θα επηρεάσει τις καλές ελληνογερμανικές σχέσεις» διαβεβαίωσε ο Γερμανός πρέσβης, Βόλφγκανγκ Σούλτχαϊς, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο με αφορμή τα προσβλητικά για τη χώρα μας δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου. Η συνάντηση έγινε σε κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας.
«Ο γερμανικός Τύπος είναι ελεύθερος να γράφει ό,τι θέλει και η κριτική είναι ευπρόσδεκτη», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Πετσάλνικος, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι «πολλά δημοσιεύματα δημιουργούν μια εικόνα, που περιέχει αναλήθειες και ανακρίβειες».

Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «στο πλαίσιο αυτό, έστειλα σχετική επιστολή στο περιοδικό 'Stern' και θα το πράξω και για άλλα μέσα αν χρειαστεί. Από την ΕΕ και τη Γερμανία δεν ζητάμε χρήματα, αλλά αλληλεγγύη και στήριξη για να αντιμετωπίσει η χώρα μας την επίθεση, που δέχεται από κερδοσκόπους των διεθνών αγορών».

Από την πλευρά του ο Γερμανός πρέσβης Βόλφγκανγκ Σούλτχαϊς εξέφρασε τη λύπη του για δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, που δημιουργούν αίσθημα προσβολής, αλλά πρόσθεσε πως τα συγκεκριμένα δεν πρέπει να συγχέονται με άλλα, που περιέχουν σοβαρές και τεκμηριωμένες πληροφορίες.

Κατά τον Γερμανό πρέσβη, «η αντιπαράθεση των μέσων ενημέρωσης δεν θα επηρεάσει τις καλές ελληνογερμανικές σχέσεις». Ο ίδιος δε, βεβαίωσε ότι υπάρχει αλληλεγγύη της γερμανικής κυβέρνησης έναντι της Ελλάδος και απόλυτη εμπιστοσύνη στην απαραίτητη διαρθρωτική πορεία της ελληνικής κυβέρνησης.

Προηγουμένως ο Γερμανός πρέσβης είχε εκφράσει τη θλίψη του για τα πρόσφατα άρθρα στον γερμανικό Τύπο, τα οποία «θίγουν και δημιουργούν στο ελληνικό κοινό και τα ελληνικά μέσα αίσθημα προσβολής». Ο Βόλφγκανκ Σούλτχαϊς προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, απευθύνοντας έκκληση «μεμονωμένες φωνές στον τύπο να μην συγχέονται με την διαφοροποιημένη γερμανική κοινή γνώμη για την Ελλάδα».

 «Η Πρεσβεία θλίβεται για το γεγονός ότι πρόσφατα άρθρα του γερμανικού τύπου θίγουν και δημιουργούν στο ελληνικό κοινό και τα ελληνικά μέσα αίσθημα προσβολής» επισημαίνει σε δήλωση του ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

«Η αντιπαράθεση στα μέσα επικοινωνίας δεν αντικατοπτρίζει τις καλές ελληνογερμανικές σχέσεις. Ο Ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Βέστερβελλε αποσαφήνισε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ότι η Γερμανία ως εταίρος και φίλος της Ελλάδος συμπαρίσταται σθεναρά στην Ελλάδα ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες. Επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στην απαραίτητη διαρθρωτική πορεία της ελληνικής κυβέρνησης».


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.