ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς νέα Ρύθμιση για τη διπλή ανάπλαση Αλεξάνδρας-Βοτανικού

18:29 - 25 Φεβ 2010 | Πολιτική
Νέα ρύθμιση, που θα διασφαλίζει τη «διπλή ανάπλαση», θα καταθέσει πολύ σύντομα στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη. Ταυτόχρονα εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της με τη προηγούμενη διάταξη που ψηφίστηκε επί ΝΔ, η οποία αφορούσε στην ανάπλαση των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού με την ανέγερση γηπέδου του Παναθηναϊκού.

 «Η ρύθμιση η οποία είχε ψηφιστεί δεν ωφελεί σε τίποτα το αστικό περιβάλλον και δεν βρίσκει καθόλου σύμφωνη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Έγιναν ήδη οι συνεννοήσεις με αρμόδιους φορείς και πολύ σύντομα θα παρουσιάσει τη δική της ρύθμιση και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μπιρμπίλη.

Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με τις προτεραιότητες του υπουργείου της για το «ιστορικό κέντρο της Αθήνας», η κα Μπιρμπίλη έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, σημειώνοντας ότι μεμονωμένες και αποσπασματικές παρεμβάσεις δεν λύνουν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, αντίθετα, οδηγούν στην όξυνση τους.


Η υπουργός , με αφορμή τις επίμονες επισημάνσεις μελών της επιτροπής, στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα των υποβαθμισμένων περιοχών στο κέντρο της Αθήνας τονίζοντας ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως κοινωνικό και όχι πολεοδομικό.

«Η συγκέντρωση εξαθλιωμένων μεταναστών δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα καταστολής, ούτε με ακρότητες και ακατάλληλες παρεμβάσεις. Μόνο μέσα από διάλογο με την κοινωνία, με συντονισμένες κινήσεις φορέων και με ολοκληρωμένα προγράμματα που θα δίνουν καίριες λύσεις, θα έχουμε αποτελέσματα», υπογράμμισε.

Όπως είπε, «ξεκινάνε από τώρα μικρές παρεμβάσεις, ενώ σε ένα μήνα ολοκληρώνεται η μελέτη για τις επιβαρυμένες και υποβαθμισμένες περιοχές Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Νικολάου και Αχαρνών.


Ειδικότερα, για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, τόνισε ότι «είναι απόλυτη ανάγκη συντονισμού της κρατικής εξουσίας και στο πλαίσιο αυτό ξεκινάει στενή συνεργασία των υπουργείων Περιβάλλοντος, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Υποδομών και σύντομα θα υπάρξει μια Ομάδα Δράσης που θα αντιμετωπίζει επί τόπου τα προβλήματα σε συνεργασία και με τους κατοίκους της περιοχής». 

Η υπουργός Περιβάλλοντος πρόσθεσε ακόμα ότι ολοκληρώνεται σύντομα η μελέτη για την πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγας σε συνάρτηση με την δημόσια συγκοινωνία.

«Το κέντρο πρέπει να είναι για το πεζό και τον ποδηλάτη και όχι για το αυτοκίνητο. Οι πεζοδρομήσεις πρέπει να γίνουν προσεκτικά και να είναι ταυτισμένες με την δημόσια συγκοινωνία και το τραμ», κατέληξε η κ. Μπιρμπίλη.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.