ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κερκόπορτα για την Ελλάδα η κ. Κράτσα

18:41 - 25 Φεβ 2010 | Πολιτική
Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,κατέθεσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Κράτσα όπου εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις αν μπορεί να πραγματοποιηθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με δεδομένο ότι υπάρχει παντελής αδυναμία και ανικανότητα να υπάρξουν πλήρη και σαφή στατιστικά στοιχεία και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

 

Να σημειωθεί πως η ερώτηση κατατέθηκε σε μία στιγμή που η μεν Κυβέρνηση αγωνίζεται να ανορθώσει την αξιοπιστία της χώρας, η δε Αξιωματική Αντιπολίτευση δια του κυρίου Σαμαρά ζήτά Την άμεση στήριξη της ελληνικής οικονομίας, "για το καλό της ίδιας της ευρωζώνης",  από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες

Σχολιάζοντας την κίνηση της κυρίας Κράτσα. ο Κυβρενητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής δήλωσε:    

«Κάθε ευρωβουλευτής, βεβαίως, είναι υπεύθυνος για τις ερωτήσεις που κάνει. Υποθέτω, με αυτό το περιεχόμενο της ερώτησης, ότι η κ. Κράτσα έχει μπερδέψει το ποιος είναι στην κυβέρνηση. Και βεβαίως, προσπαθεί να αποστεί με το να κριτικάρει τις ευθύνες της παράταξής της όταν ήταν κυβέρνηση. Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει σε ποιον οφείλεται η σημερινή κατάσταση, σε ποιον οφείλεται το τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας που υπάρχει, με αποτέλεσμα να βιώνουμε καθημερινά και ώρα με την ώρα τις διεθνείς αντιδράσεις ως προς τη χώρα μας, που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητά μας και με το εισόδημα του απλού Έλληνα πολίτη. Άρα -στο πλαίσιο βεβαίως της αυτονομίας του κάθε βουλευτή, ευρωβουλευτή και της υποχρέωσης που έχει να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο και στα δύο επίπεδα- όταν μιλάμε για τη χώρα μας, για την αξιοπιστία της χώρας μας, θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε σε ποιο χρονικό σημείο βρισκόμαστε»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.