ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπανδρέου: Ζητά να υποχωρήσουν οι αντιγερμανικές κορώνες

10:48 - 26 Φεβ 2010 | Πολιτική
Να πέσουν οι τόνοι σχετικά με τις επιθέσεις του γερμανικού τύπου στη χώρα μας, αλλά και αναφορικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από τα στελέχη της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός και το στενό του περιβάλλον θεωρούν ότι σε αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα συγκυρία μια ευθεία σύγκρουση με το Βερολίνο δεν είναι προς όφελος της χώρας μας.  

Ωστόσο, Από τη Βουλή, πάντως, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δηλώσει πως οι αξιώσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις δεν έχουν παραγραφεί. Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων με αφορμή σχετική ερώτηση που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Με τη σημερινή του παρέμβαση ο κ. Παπανδρέου θα θελήσει να απευθυνθεί τόσο στη γερμανική κυβέρνηση όσο και στη γερμανική κοινή γνώμη και στον γερμανικό Τύπο.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες, Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ.Δελαβέκουρας, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν παραιτήθηκε των σχετικών αξιώσεών της». Πρόσθεσε, όμως, ότι το ζήτημα δεν συνδέεται με το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα.

«Να πέσουν οι τόνοι» ζήτησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ. Η κ. Γιαννάκου υποστήριξε πως το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν πρέπει να μπει στο συρτάρι, αλλά τόνισε πως δεν πρέπει να τεθεί επ' ευκαιρία των δημοσιευμάτων και του αρνητικού κλίματος έχει δημιουργηθεί.

«Ξεπέρασαν κάθε όριο»

Εξοργισμένος από τις επιθέσεις του γερμανικού Τύπου εμφανίζεται ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος συζήτησε το θέμα χθες με τον Γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα Βόλφγκανγκ Σουλτχάις. Μιλώντας στα ΝΕΑ ο κ. Πετσάλνικος τονίζει πως «τα δημοσιεύματα αυτά έχουν ξεπεράσει κάθε όριο».

«Μέσα από τις υπεραπλουστεύσεις, τις υπερβολές τους, τις ανακρίβειες και τον άκρατο λαϊκισμό τους, δημιουργούν ένα πρωτοφανές αρνητικό κλίμα εις βάρος των Ελλήνων και της Ελλάδας» αναφέρει, υπογραμμίζοντας:

«Η χώρα μας βρίσκεται αναμφίβολα σε μία πολύ σοβαρή οικονομική κρίση και δεν είμαστε καθόλου υπερήφανοι για τις επιδόσεις

Ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει πως «η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποκρούσει τις επιθέσεις των κερδοσκόπων», υπενθυμίζοντας πως την ίδια συμπαράσταση «παρείχε και η Ελλάδα στη Γερμανία, όταν σταθήκαμε στο πλευρό τους, στην επανένωση του γερμανικού έθνους».  

Τελευταία τροποποίηση στις 11:53 - 26 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.