ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Ουάσιγκτον στις 9 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός

11:12 - 26 Φεβ 2010 | Πολιτική
Πρόσκληση να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 9 Μαρτίου έλαβε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός. Η πρόσκληση ερμηνεύεται ως πολιτική στήριξη προς την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη πολιτική συγκυρία. «Στην πολύ δύσκολη συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε μία τέτοια διεθνής επαφή είναι πολύ σημαντική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.    

Όπως μετέδωσε το Mega, η Ουάσινγκτον είχε «παγώσει» μέχρι σήμερα την πρόσκληση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς το Πεντάγωνο είχε δυσαρεστηθεί από τη στάση της Ελλάδας στο θέμα του Αφγανιστάν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένει τον Έλληνα πρωθυπουργό στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν εφ' όλης της ύλης.

Στην ατζέντα που έχει ετοιμαστεί από αμερικανικής πλευράς κορυφαία θέση καταλαμβάνουν το κλείσιμο του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και η άμεση έναρξη συζητήσεων με την Τουρκία για το Αιγαίο.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης δήλωσε σχετικά:

«Προκαλούν  απογοήτευση και σκεπτικισμό οι πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα και δημιουργούν ένα διεθνές περιβάλλον αφόρητα δυσφημιστικό για τη χώρα. Ένα περιβάλλον που ενισχύει τις τάσεις υποβάθμισης της πιστοληπτικής της ικανότητας και τις κερδοσκοπικές σε βάρος της δραστηριότητες στις διεθνείς αγορές.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας πρέπει να αντιδράσει άμεσα στην πρωτοφανή αυτή κατάσταση. Αντιλαμβανόμενοι όλοι την κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας, χωρίς παρωπίδες και ωραιοποιήσεις, αλλά και αποφασισμένοι να συναινέσουμε στις δραστικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, οφείλουμε να σχηματίσουμε ένα εθνικό μέτωπο απέναντι στη συκοφαντία και το διασυρμό της Ελλάδας, πέρα από ιδεολογικές τοποθετήσεις και πάνω από τα προσωπικά μας συμφέροντα.

Σε αυτό το περιβάλλον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι προφανές αλλά και αναμενόμενο ότι αναλαμβάνει ενεργό δράση στήριξης της Ελλάδας  μέσα από την επίσημη πρόσκληση πού απηύθυνε χθες στον Έλληνα πρωθυπουργό. Η πράξη αυτή αλλά και οι συναντήσεις που θα ακολουθήσουν αναμένεται ότι θα αναδείξουν τη σημασία της χώρας τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο κι έναντι των παραδοσιακών της συμμάχων και θα τονώσουν την εθνική μας αξιοπρέπεια. Είμαστε βέβαιοι ότι η πρωτοβουλία αυτή θα οδηγήσει σε ενδιαφέρουσες για τη χώρα μας εξελίξεις πού θα ενισχύσουν τη διεθνή της θέση».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:36 - 26 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.