ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βέλη Αβραμόπουλου κατά Καραμανλή-Αλογοσκούφη για την οικονομία

10:40 - 01 Μαρ 2010 | Πολιτική
Βέλη κατά του Κώστα Καραμανλή και του πρώην υπουργού Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη εξαπέλυσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, αποκαλύπτοντας ότι από τον Νοέμβριο του 2008 είχε προειδοποιήσει τον τέως πρωθυπουργό για τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και ζητούσε να ληφθούν άμεσα μέτρα για αλλαγή πορείας.  
"Τον Νοέμβριο του 2008 είχα στείλει στον πρωθυπουργό κάποιες σκέψεις και προτάσεις για την έξοδο από την κρίση. Είχα λοιπόν προβλέψει ότι η ανάπτυξη θα πέσει στο -2%. Είχα προτείνει ένα δάνειο για να ανακουφίσει τα προβλήματα ρευστότητας και αύξηση των πόρων για να βοηθηθούν οι ανάγκες μεσοπρόθεσμα. Αυτό δηλαδή που ζητούσε τότε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τα 185 μέλη του, για να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια οικονομική κρίση. Είχα επίσης προτείνει τον άμεσο έλεγχο των τραπεζών από το κράτος, ώστε να μην οδηγηθούμε σε μεγάλο πλήγμα του κοινωνικού μας ιστού. Είχα υποβάλει και πιο συγκεκριμένες προτάσεις μέσα στο πνεύμα ανάγκης για ενίσχυση των μικρομεσαίων, ώστε να κινηθεί η οικονομία, και άμεση χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους».

Ο κ. Αβραμόπουλος υποστηρίζει πως ο Κ.Καραμανλής δεν έπρεπε να πάει σε πρόωρες εκλογές, κρίνοντας πως η κυβέρνηση «μπορούσε να συνεχίσει να κυβερνά», αλλά έπρεπε να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό, σε μείωση και ανακατάταξη αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπουργείων και σε αλλαγή οικονομικής πολιτικής, με τη λήψη άμεσων μέτρων.

Σχολιάζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία, ο κ. Αβραμόπουλος εκφράζει τη διαφωνία του για το χρόνο που αποφασίστηκε, λέγοντας ότι «προϋπόθεση για να ξεπεράσουμε την κρίση είναι η ενότητα και η συναίνεση» και «η πρωτοβουλία της κυβέρνησης δυναμιτίζει αυτήν την απαραίτητη προϋπόθεση, χωρίς να οδηγεί πουθενά».

«Πρέπει να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία όταν θα έχει περάσει, το ελπίζω, η μπόρα. Και να εξεταστούν οι διαχρονικές ευθύνες, καθώς και η πορεία της χώρας στην ΟΝΕ» συμπληρώνει.

Για τη συναίνεση της ΝΔ στα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, υπογραμμίζει ότι «η συναίνεση ή η μη συναίνεση θα δοθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση όταν θα κατατεθούν στη Βουλή τα νομοσχέδια», δηλαδή «επί συγκεκριμένων διατάξεων, επί συγκεκριμένων μέτρων, που θα είμαστε πλέον βέβαιοι ότι θα εφαρμοστούν άμεσα». 

Ως προς το εσωκομματικό πεδίο, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει πως «η ρήξη με το παρελθόν έχει ξεκινήσει» και ότι αυτό θα φανεί στο προσεχές συνέδριο του Ιουνίου, ενώ αναφερόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει ότι «κανείς δεν περισσεύει σήμερα στη μεγάλη μας παράταξη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.