ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με σκοπό την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

11:01 - 01 Μαρ 2010 | Πολιτική
Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και με τη συμμετοχή των προέδρων των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων συνεδριάζει το πρωί της Δευτέρας το Υπουργικό Συμβούλιο. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 11:00 τη Δευτέρα, έχουν κληθεί να παραστούν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παν.Πικραμμένος, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ.Καλαμίδας, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ.Κούρτης, καθώς και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι.Τέντες.  

Κάθε πρόεδρος Ανώτατου Δικαστηρίου θα προτείνει λύσεις για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, κάθε πρόεδρος θα έχει στη διάθεσή του πέντε λεπτά προκειμένου να αναπτύξει τις θέσεις του, ενώ στη συνέχεια οι πρόεδροι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα τους υποβληθούν από τον πρωθυπουργό και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Για το θέμα της παρουσίας των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης είχε καλέσει τις ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων την περασμένη Τετάρτη στο υπουργείο για να τους ενημερώσει σχετικά.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα στον Βημα FM ο Χ.Καστανίδης, τα πρώτα μέτρα για τη επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης προβλέπονται με την κατάθεση δυο νομοσχεδίων στα τέλη Μαρτίου ή το αργότερο στις αρχές Απριλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.